Oryginalny kapsel już 10 lat temu schodził na Alle za 200+. Od dawna na aukcjach się nie pojawia. Biorąc od uwagę o ile wzrosły ceny kapsli teraz pewnie by była to kwota 4 cyfrowa.
Odgrzebałem listę rekordów z tego czasu
Nie pamiętam innych różnic w Browarze nr 1, ale tu widoczny jest inny odcień zieleni i inny kolor blachy. W Nr 2 dochodzi jeszcze spacja pomiędzy Nr i 2 (w oryginale jest w falsie nie ma). Te fałszywe wzory były również nadrukowywane na kapslach zdjętych z butelki.
Napisałem do osoby wystawiającej i taką dostałem odpowiedź:
Witam
Nie wiem nie znam się aż tak szczerze mówiąc.
Dla mnie to po prostu blaszany kapsel z butelki.
Wszystkie wyglądały na nowe nie zaczepione i nie używane.
Dostałam je w prezencie już jakiś czas temu...
Nawet jeśli to falsyfikaty jak Pan mówi to widać że są chyba w cenie bardziej niż jakieś inne kapsle na allegro, a może i droższe od normlanych...
Bo ostatnio sprzedałam za ponad 200zł
Może to jakaś nie wiem odmiana albo seria próbna skoro wszystkie są nie używane.
Nie mam pojęcia tylko chciałam się tego pozbyć.
W znaczkach pocztowych tak było też, lata temu dziadek mi to opowiadał, że fałszywki były kilkunastokrotnie droższe na świecie i w katalogach niż oryginalne.
Ludzie wszystko zbierają... Masakra...
@ Arusiak - co Ci miała napisać ,że sorry,że sprzedaję falsa? Ten kapsel był /jest sprzedawany kolejny raz i z kolejnego konta.I znajdują się tacy co go kupią,aby potem zaznaczyć w katalogu,że mają rarytasa Na alledrogo nie dziwi już nic ,fals za 220 pln. czy browar domowy/tampon/za 620 pln. Ale jak to napisali poeci "każdy zbiera co chce".Wesołych Świąt !
wiki pisze: ↑03 listopada 2019, 17:30
Biorąc pod uwagę, że oryginał może kosztować 10x więcej to może nie jest aż tak dużo. Już kilkanaście lat temu trzeba bylo zapłacić 100-150 zł.
Jestem szczerze ciekaw, jaka myśl stoi za Twoją wypowiedzią.
Kapsle teraz tak fajnie idą, że jak zrobisz sobie tampona, na którym nadrukujesz napis "dupa", ktoś też kupi za kilkadziesiąt zł, więc cena nie odstaje, kupujący pewnie zbiera wszystko co popadnie i ma napis po polsku.
Oczywiście że podróba tylko zrobiona na postarzonym/starym kapslu.
Ten sam sprzedawca sprzedaje też Łódź nr 7
Oba to podróby.
Ale zawsze ktoś się nabierze.