Allegrrro
Re: Allegrrro
Allegro podnosi prowizje od sprzedaży. Praktycznie w każdej kategorii. W naszej kategorii bez zmian - 9%. Z tą różnicą, że prowizja będzie pobierana od wartości całej transakcji, wraz z kosztem wysyłki.
prowizja od kw to czysty rozbój w biały dzień - allegro zacznie odpadac niech tylko jakieś olx czy coś takiego porządnie się przygotuje
piwne i nie piwne bez sygnatur Polskie, zagraniczne serie , zakrętki PET Polskie , porcelanki Polskie
dubelki :https://chomikuj.pl/caralinus
dubelki :https://chomikuj.pl/caralinus
Allegro nie upadnie bo to potęga w naszym kraju w sprzedaży internetowej. Prowizję prowizjami ale wszystko teraz drożeje. Gdzie sprzedaż coś lepiej jak nie na allegro?. 2 sprawa że OLX należy do Allegro.
Allegro coraz bardziej oddala się od sprzedawców oferujących używany towar.
-
Jest też dobra strona tego tematu. Nie spotkaliscie sie nigdy z aukcjami gdzie przedmiot np. Kolekcjonerska pocztówka sprzedawana jest za 1pln a wysyłka za 10 PLN albo lepiej za polecony ekonomiczny i sprzedający nie zgadza się na inną opcję?
Ukroci to moze zarabianie na przesylkach.
I tak właśnie jest. Allegro wybiło się właśnie dzięki takim sprzedawca zwykli ludzie którzy sprzedawali to co im już było niepotrzebne. A teraz Allegro odwdzięcza się tak że robi wszystko aby firmy miały full wypas a osoby fizyczne są dla nich zbędne ale co zrobić tak to już bywa wszędzie praktycznie idą tam gdzie czuja kasę
W kategorii książki mocno przegięli.
Obecnie prowizja w tej kategorii wynosi 10%. Po podwyżce prowizje wyniosą 9% dla nowych książek i 15% dla używanych!
Widać, że bardziej zależy im na firmach, niż na prywatnych użytkownikach.
Obecnie prowizja w tej kategorii wynosi 10%. Po podwyżce prowizje wyniosą 9% dla nowych książek i 15% dla używanych!
Widać, że bardziej zależy im na firmach, niż na prywatnych użytkownikach.
Oni chcą żeby wszyscy oferowali darmową wysyłkę Smart. Chcą być konkurencyjni cenowo dla sklepów internetowych. Nie wpadli geniusze na pomysł, że w kategorii Kolekcje jest mało przedmiotów nowych i nie muszą konkurować ze sprzedawcami firmowymi.FALUBAZ_ZG pisze: ↑20 stycznia 2020, 14:06 Jest też dobra strona tego tematu. Nie spotkaliscie sie nigdy z aukcjami gdzie przedmiot np. Kolekcjonerska pocztówka sprzedawana jest za 1pln a wysyłka za 10 PLN albo lepiej za polecony ekonomiczny i sprzedający nie zgadza się na inną opcję?
W dwóch aukcjach tego samego sprzedającego wygrałem 2 kapsle. Alegówno chce żebym zaplacił za przesyłkę każdego kapsla osobno. Co z tym można zrobić?
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
To trochę wina sprzedającego, bo zapewne w każdej aukcji ustawił "maksymalna liczba sztuk w paczce" na 1. Musisz zagadać do sprzedającego i skorzystać pewnie z innej metody płatności niż PayU lub uzgodnić ze sprzedawcą, że odeśle pieniądze.
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Stało się tak, zapewne dlatego, że sprzedający zadeklarował tylko jeden przedmiot na paczkę/przesyłkę. Po wygraniu aukcji niestety nie ma za wielu opcji. Ja miałem identyczną sytuację i dogadałem się ze sprzedającym, aby dorzucił mi gratis, który sobie wcześniej wybrałem. Inną propozycją ze strony sprzedającego był zwrot kosztu jednej z przesyłek.
Jestem zbyt niecierpliwy. Na spokojnie znalazłem sposób. W kupionych zaznacza się okienka obu aukcji i dalej system traktuje to jako jeden zakup i pobiera jedną opłatę za przesyłkę.
Zgadza się.
Ale trzeba uważać na sytuację, w której jednego kapsla wygracie w licytacji, a drugiego przy okazji kupicie w opcji "kup teraz". Oba u tego samego sprzedającego oczywiście. Nie ma opcji, żeby zapłacić za te dwie aukcje za jednym zamachem i jednym kosztem przesyłki.
Po aktualizacji znów powróciły dawne funkcje.
Nie ma już problemu z zapłatą za kilka przedmiotów zakupionych u jednego sprzedawcy. Wystarczy zaznaczyć kwadraciki przy wygranych aukcjach.
Przy opcji "kup teraz", zaraz po zakupie pojawia się kafelek "kupuję i płacę", a czasem "podsumowanie".
Allegro mocno komplikuje zakupy na "kup teraz".
Jak klikniesz "podsumowanie" to od razu musisz wybrać opcję dostawy itd. itp.
W tej sytuacji wycofuję się i jeszcze raz klikam "kup teraz". Aż do skutku, kiedy zamiast "podsumowania" pojawi się opcja "kupuję i płacę".
Kolejnym krokiem jest przejście do płatności. Wtedy cofam się do listy zakupów. Wybieram "anuluj płatność".
Po tej operacji mogę zaznaczyć przedmioty kupione na kup teraz i w licytacji. Teraz mogę zapłacić za wszystkie w jednej płatności.
Allegro naszpicowane jest błędami, a zakupy na tym portalu niejednokrotnie wymagają gimnastyki.
Nie ma już problemu z zapłatą za kilka przedmiotów zakupionych u jednego sprzedawcy. Wystarczy zaznaczyć kwadraciki przy wygranych aukcjach.
Przy opcji "kup teraz", zaraz po zakupie pojawia się kafelek "kupuję i płacę", a czasem "podsumowanie".
W tej sytuacji wycofuję się i jeszcze raz klikam "kup teraz". Aż do skutku, kiedy zamiast "podsumowania" pojawi się opcja "kupuję i płacę".
Kolejnym krokiem jest przejście do płatności. Wtedy cofam się do listy zakupów. Wybieram "anuluj płatność".
Po tej operacji mogę zaznaczyć przedmioty kupione na kup teraz i w licytacji. Teraz mogę zapłacić za wszystkie w jednej płatności.
Allegro naszpicowane jest błędami, a zakupy na tym portalu niejednokrotnie wymagają gimnastyki.
Proste i intuicyjneArusiak pisze: ↑06 marca 2020, 22:08 Przy opcji "kup teraz", zaraz po zakupie pojawia się kafelek "kupuję i płacę", a czasem "podsumowanie".