Czy zaliczacie millera do polskich kapsli? Bo w katalogu go nie ma, ale na kontrze jets napisane że jest robiony przez Kompanie Piwowarską. Dokładmniej mówiąc rozlewany. To jak to z nim jest?
No właśnie - jest napisane na etykiecie że ROZLEWANY. To znaczy, że piwo nie jest produkowane przez polski browar, więc myślę że słusznie tego kapsla nie ma w katalogu. Taka sama sytuacji była kiedyś z Bud'em rozlewanym przez Broka. Tutaj dodatkowo problem był taki, że kapsel użyty do zamknięcia tego piwa chyba nie występował nigdzie indziej na świecie, więc na wszelki wypadek zachowałem go sobie w kolekcji.
Nie wiem jak to jest z tym kapslem ale wiem ze rozni sie on od Amerykanskiego. Mam 2 takie kapsle z tego samego roku i "polski" ma wiekszy napis MILLER
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Skoro jakieś piwo jest tylko rozlewane w Polsce to nawet do licencji nie należy zaliczać tych kapsli! Co do millera to taki jak ten polski równiez funkcjonuje w Irlandii. Na lotnisku w Londynie też ten sam kapsel. Nie zbieram na poważnie zagranicy ale lubie sobie czasem coś podokładać do zbiorku!