Najbardziej cieszy Bojanowo.
Spróbuję go trochę wskrzesić. Do tej pory sypałem kwasku cytrynowego na oko przez co bywały różne efekty, z wyżarciem ząbków włącznie

Roztwór kwasku cytrynowego usunie rdzę i nic na to nie poradzi mniejsze lub większe stężenie, jeśli nie będzie metalicznego rdzenia.prokomfanz pisze:... Najbardziej cieszy Bojanowo. Spróbuję go trochę wskrzesić. Do tej pory sypałem kwasku cytrynowego na oko przez co bywały różne efekty, z wyżarciem ząbków włączniea tu chciałbym tego uniknąć. Stąd pytanie jakie bezpieczne proporcje i jaki czas?
prokomfanz pisze:Efekt po 12h kąpieli w kwasku. Lepiej nie będzie.
Nie odchodzi ci farba z kapsla po takiej kąpieli?prokomfanz pisze:Efekt po 12h kąpieli w kwasku. Lepiej nie będzie.
Wyjąłem kapsel, wysuszyłem go i nie mam zamiaru go więcej ruszaćglogowianin pisze:Nie odchodzi ci farba z kapsla po takiej kąpieli?prokomfanz pisze:Efekt po 12h kąpieli w kwasku. Lepiej nie będzie.
Żaden grzybiarz nie zdradzi takiego sekreturwjak pisze:O bwana kubwa, w którym lesie wysypało takimi grzybkami?
Jeżeli byłbyś chętny oddać, chętnie przygarnę.
ja robie kwaskiem s=cytrynowym
lepiej na dwa razy niż za długo - mi pięknie wychodziły - dawałem płaską łyżeczkę na pól szklanki ciepłej wody
No dobra, to pytania 2:
ja w kwasku sprawdzałem co ok 30 min - a długość zależy od ilości rdzy - najdłużej trzymałem chyba 4h
Wszystko zależy od tego, jaka to będzie cola: klasyczna czy zero. Na pewno nie próbuj żadną smakową
Od razu widać, że doświadczenie u Ciebie idzie w parze z humorem......