http://www.90minut.pl/news/250/news2502 ... e-sie.html
Jestem w szoku

Śmiałe stwierdzenieadam1108 pisze:którego milicja zamordowała w Knurowie...
Przykro, że zależy Ci na tym, aby być postrzeganym na forum jako kompletny ignorant w kwestii, w której się wypowiadasz, że się tak eufemistycznie wyrażę. Do rzeczy:adam1108 pisze:Ja nie twierdzę, że ktoś kto wbiega na murawę podczas meczu nie łamie prawa i każdy w takiej sytuacji musi się liczyć z późniejszymi konsekwencjami ale w tej sytuacji ZGINĄŁ człowiek. Prawo przewiduje zatrzymanie, grzywnę, zakaz stadionowy ale nie ŚMIERĆ.
Zresztą tragedii w ogóle by nie było gdyby sam policjant przestrzegał prawa, otóż broni gładkolufowej można użyć ale strzał nie może być oddany POWYŻEJ PASA a w tej sytuacji kibic dostał w szyję (akurat nie "niefortunnie" ponieważ na filmie na youtubie widać jak wystawia broń na takiej wysokości i strzela prosto przed siebie) . Mam nadzieje, że tego milicjanta dopadnie sprawiedliwość.
1. https://www.youtube.com/watch?v=5fg24nEmE7s Rzeczywiście było tak groźnie i niebezpiecznie, że trzeba było strzelać (nawet pałka i gaz by nie wystarczyła).southern pisze: Przykro, że zależy Ci na tym, aby być postrzeganym na forum jako kompletny ignorant w kwestii, w której się wypowiadasz, że się tak eufemistycznie wyrażę. Do rzeczy:
1. Człowiek zginął prawdopodobnie w wyniku przypadkowego trafienia w miejsce wrażliwe, w sytuacji dynamicznej, nie zaś na podstawie wyroku prawa, przed plutonem egzekucyjnym.
2. Podaj źródło twierdzenia, o zakazie użycia pocisków niepenetracyjnych powyżej pasa.
3. Zazdroszczę Ci umiejętności stawiania twardych twierdzeń z zakresu balistyki na podstawie obserwacji filmu z YT.
4. Od 25 lat w Polsce nie ma MILICJI. Chyba, że w pojedynczych przypadkach jako stan umysłu
Nie żebym rozpoczynał spektakl z cyklu "never ending story", ale powołując się na podstawę prawną ("przypadkowo" znanego mi aktu prawnego) bądź jednak precyzyjny i bezbłędny (ust.3). Po wtóre nie obrażaj naszej inteligencji tym, że wpierw "wykrzykujesz" dużymi literami hasło "POWYŻEJ PASA", następnie przywołujesz cytat:"...w głowę lub szyję" i chcesz wszystkim wmówić, że jest to tożsame. Pozdrawiamadam1108 pisze:2. "art. 23 ust 1 ustawy z dnia 24 maja 2013 r. o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej:: „pocisków niepenetracyjnych używa się w celu obezwładnienia osób lub wykorzystuje się w celu obezwładnienia zwierzęcia przez zadanie bólu fizycznego, przy czym nie celuje się w głowę lub szyję”. W ust. 12 możesz przeczytać jakich innych środków niż kulki można użyć w takich sytuacjach.
Kowalsik pisze:A skoro wolno tylko poniej pasa strzelać
A jak nazwać tłum chuliganów na murawie biegnący w stronę przeciwnego sektora, krzyczący i wykonujący agresywne ruchy?Zaraz, popatrzcie na film. Zamieszania nie ma wcale.
To przecież tylko KIBICE, którzy "lecą" powiedzieć KIBICOM drużyny przeciwnej, że ich drużyna była lepsza i nie zgadzają się z wynikiemwismat pisze:A jak nazwać tłum chuliganów na murawie biegnący w stronę przeciwnego sektora, krzyczący i wykonujący agresywne ruchy?
Pusta, nieuczciwa demagogiaBart pisze:lendoo ale czy konsekwencją biegania po murawie jest śmierć ? Pamiętasz mecz na wodzie na Stadionie Narodowym ?
Nigdzie nie napisałem, że z premedytacją! Nigdzie nie pisałem, że w ten sposób wymierzył karę!southern pisze:Jeżeli uważasz, że policjant z premedytacją zabił kibica za karę, za bieganie po murawie..., to zdaje się, że nie bardzo jest o czym rozmawiaćPozdrawiam
Śmierć nie jest konsekwencją, ale jak widać może nią być. Z tej konsekwencji jak widać nie zdają sobie sprawy kibice startującyBart pisze:lendoo ale czy konsekwencją biegania po murawie jest śmierć ? Pamiętasz mecz na wodzie na Stadionie Narodowym ? Tam też biegał człowiek prawda ? [/b]
Z ciśnieniem to nie poradzili sobie sami kibole, mający parcie na robienie burdy. To, że zginął człowiek, jest wyłącznie następstwemBart pisze:Zginął ponieważ najprawdopodobniej ten który strzelał był źle przeszkolony lub nie poradził sobie z ciśnieniem!