Paczka forumowa - zabawa [przeczytaj 1. post]

Kapsle piwne + ogólne dyskusje.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Krzysiek

Re: Paczka forumowa - zabawa [przeczytaj 1. post]

#1531 Post autor: Krzysiek »

Tatrana dołóż na tackę do kapsli Premium. Oczywiście nie ma przeciwwskazań by za kapsel Standard dać kapsel Premium (a nawet zachęcam :mrgreen: ), po prostu niech leży w odpowiedniej kategorii.

Shrek

#1532 Post autor: Shrek »

Wymiana zakończona, paczka spakowana, zaadresowana i przed godziną wysłana do drek25 - żeby mógł nią nacieszyć jeszcze przed weekendem :).
Jeśli chodzi o raport nt. mojej wymiany, to merytorycznie co do samych wymian pisałem na bieżąco przeglądając paczkę. Nic dodać, nic ująć.
Skoro komentarzy (czytaj: protestów) nie odnotowałem, to zrealizowałem wymiany 1:1 jak pokazałem na zdjęciach.
Krzysiu, Twój komentarz przeczytałem w momencie, gdy paczkę miałem już oklejoną, więc będzie prośba do dreka, by przestawić tego Tatrana na właściwe miejsce, bo ja tego nie zrobiłem. Również odnosząc się do któregoś z wcześniejszych wpisów Krzysia, wypełniając tabelę, przeliczałem wszystkie kapsle "z natury" - rzeczywiście wyszły drobne rozbieżności, ale myślę, że nie ma to większego znaczenia. Dla przykładu: standard zagranica - wyjąłem 59 sztuk, dołożyłem 61 sztuk; wyjściowo wpisany był w tabeli stan - 558 kapsli, a po moim przeliczeniu jest 565... Coś ta arytmetyka nie pasuje :) W każdym razie, apel do spostrzegawczych - niech nikogo nie zdziwią te różnice.
Kapsle są przeliczone, nawet zrobiłem wszystkim tackom zdjęcia przed zapakowaniem, więc jeśli ktoś będzie zainteresowany - udostępnię na maila zdjęcia dowolnej grupy forumowej paczki.
Moje wrażenia pozamerytoryczne:
rzeczywiście trzeba dużo czasu i cierpliwości poświęcić, by paczkę przejrzeć - spodziewałem się tego po Waszym wcześniejszych komentarzach, ale gdy sam się za to zabrałem, wszystko zajęło mi znacznie dużo więcej czasu, niż zakładałem. Wybieranie kapsli, sprawdzanie ich procentów - to jeszcze szło w miarę sprawnie, ale potem znajdowanie odpowiedników w swoich dublach, to już droga przez mękę, lub - jak kto woli - orka na ugorze. Bo gdy po długich doszukiwaniach znajduję kapsle, które można byłoby uznać za odpowiednie - kolejna weryfikacja, tj. sprawdzanie, czy przypadkiem ich już w paczce nie ma. No i klopsik - część już jest. Więc dla części kapsli proces się powtarza. A czas mija...
W każdym razie - duży plus za zredukowanie ilości kapsli w paczce. Pierwotnie miałem mieszane uczucia, gdy czytałem, że narzucamy jakieś procenty, limity na ilość posiadaczy danego kapsla itd. Pomyślałem - to już nie zabawa, tylko kierat nakazów i zakazów, ograniczających swobodę wymian, kilka stron regulaminu do wyuczenia się na pamięć... Dziś jednak uważam, że to był dobry ruch i stałem się zwolennikiem takiego podejścia.
Poza tym - paczka jest zgrabna, fajnie się rozpakowuje, łatwo pakuje z powrotem.
Trochę szkoda, że jakaś posucha w kolejnych chętnych do kolejki, bo chętnie zapisałbym się ponownie za jakieś 10-20 osób, ale to może oznaczać, że nastąpi taki moment najszybciej za 2 lata :D
W każdym razie - dziękuję tym z Was, którzy napracowali się nad tą paczką - począwszy od Barta (pozdrowienia!), a skończywszy na Krzysiu (uścisnę Ci łapę za kilka dni w Warszawie), ale też nie pomijając nikogo z tzw. międzyczasu. Życzę dużej przyjemności wszystkim kolejnym uczestnikom zabawy!

Shrek

#1533 Post autor: Shrek »

I jeszcze wrzucam na forum zdjęcie kapsli polskich premium, które są obecnie w paczce.
Załączniki
20260120_185624_POL_premium.jpg

ODPOWIEDZ