LETNIE LICZENIE KAPSLI
LETNIE LICZENIE KAPSLI
W oczekiwaniu na coroczną ankietę na zakończenie roku proponuję zabawę pod hasłem: LETNIE LICZENIE KAPSLI. Myślę, że połowa roku to dobry czas na sprawdzenie stanu posiadania kapsli w swojej kolekcji.
Po głębokich rozważaniach nad formą ankiety doszedłem do najważniejszego wniosku, a mianowicie ankieta musi być prosta i łatwa. Jak wiadomo okres letni (chociaż połowa roku to dopiero początek letniego wypoczynku) dla większości forumowiczów to czas do odpoczynku i leniuchowania przynajmniej kilka lub kilkanaście dni. Dlatego też miło będzie usiąść sobie pewnego ciepłego wieczorku przy piwie (Ci co już mogą, a u niektórych jak starzy nie widzą) i rozmyślać nad wynikami półrocznej ankiety.
Ponadto ustaliłem sobie kilka ogólnych zasad i oto one:
• Liczymy kapsle na podstawie katalogu Pawła K. dostępnego na stronie www.kapsle.xon.pl
• W ankiecie uwzględniamy kapsle które pojawią się do końca maja 2008 wg listy nowości Wikiego dostępnej na jego stronie www.kwiki.republika.pl/kapsle2008.html
• Ankieta jest skierowana głównie do kolekcjonerów kapsli piwnych (PL), jednak uwzględnia również pozostałe kapsle krajowe i zagraniczne
• Termin nadsyłania wypełnionych ankiet to 14.06.2008 godz. 12.00
• Jeśli nie przytrafi mi się nic niespodziewanego, wyniki ogłoszę przed giełdą w Żywcu 21.06.2008
• Za udział w ankiecie w rozlosowana będzie nagroda, którą będzie można odebrać osobiście w Żywcu. Nagrodą będzie zestaw piw z browaru w Ciechanowie a wśród nich PIWO ROKU 2007 wg portalu Browar.biz (Wyborne 5 szt., Mocne 1 szt., Miodowe 1 szt., Pszeniczne 1 szt.)
• Nagroda jest tylko jedna i może ją odebrać osoba pełnoletnia. Osoby nieletnie biorące udział w ankiecie po odbiór nagrody zgłaszają się z prawnym opiekunem
• W przypadku nieobecności na giełdzie zwycięzcy, nagroda zostanie rozdysponowana wśród pozostałych uczestników ankiety będących na giełdzie losowo po jednym piwie na zasadzie: KTO PIERWSZY TEN LEPSZY
• Wszyscy uczestnicy zgadzają się na umieszczenie w wynikach ankiety własnych adresów e-mail, które będą podane do publicznej wiadomości przy publikacji na stronach portali www.forum.kapsle.xon.pl oraz www.browar.biz
• Nadesłanie ankiety równoważne jest z przyjęciem powyższych zasad
• Ankiety proszę nadsyłać na mój adres: krzysztof.grzelecki@interia.pl
PRZYPOMINAM !!!
W ANKIECIE UWZGLĘDNIAMY KAPSLE, KTÓRE ZOSTAŁY UMIESZCZONE W KATALOGU PAWŁA ORAZ NOWOŚCI ZE STRONY WIKIEGO PO POTWIERDZENIU ICH UMIESZCZENIA W KATALOGU
Zapraszam do zabawy
Chinet
Po głębokich rozważaniach nad formą ankiety doszedłem do najważniejszego wniosku, a mianowicie ankieta musi być prosta i łatwa. Jak wiadomo okres letni (chociaż połowa roku to dopiero początek letniego wypoczynku) dla większości forumowiczów to czas do odpoczynku i leniuchowania przynajmniej kilka lub kilkanaście dni. Dlatego też miło będzie usiąść sobie pewnego ciepłego wieczorku przy piwie (Ci co już mogą, a u niektórych jak starzy nie widzą) i rozmyślać nad wynikami półrocznej ankiety.
Ponadto ustaliłem sobie kilka ogólnych zasad i oto one:
• Liczymy kapsle na podstawie katalogu Pawła K. dostępnego na stronie www.kapsle.xon.pl
• W ankiecie uwzględniamy kapsle które pojawią się do końca maja 2008 wg listy nowości Wikiego dostępnej na jego stronie www.kwiki.republika.pl/kapsle2008.html
• Ankieta jest skierowana głównie do kolekcjonerów kapsli piwnych (PL), jednak uwzględnia również pozostałe kapsle krajowe i zagraniczne
• Termin nadsyłania wypełnionych ankiet to 14.06.2008 godz. 12.00
• Jeśli nie przytrafi mi się nic niespodziewanego, wyniki ogłoszę przed giełdą w Żywcu 21.06.2008
• Za udział w ankiecie w rozlosowana będzie nagroda, którą będzie można odebrać osobiście w Żywcu. Nagrodą będzie zestaw piw z browaru w Ciechanowie a wśród nich PIWO ROKU 2007 wg portalu Browar.biz (Wyborne 5 szt., Mocne 1 szt., Miodowe 1 szt., Pszeniczne 1 szt.)
• Nagroda jest tylko jedna i może ją odebrać osoba pełnoletnia. Osoby nieletnie biorące udział w ankiecie po odbiór nagrody zgłaszają się z prawnym opiekunem
• W przypadku nieobecności na giełdzie zwycięzcy, nagroda zostanie rozdysponowana wśród pozostałych uczestników ankiety będących na giełdzie losowo po jednym piwie na zasadzie: KTO PIERWSZY TEN LEPSZY
• Wszyscy uczestnicy zgadzają się na umieszczenie w wynikach ankiety własnych adresów e-mail, które będą podane do publicznej wiadomości przy publikacji na stronach portali www.forum.kapsle.xon.pl oraz www.browar.biz
• Nadesłanie ankiety równoważne jest z przyjęciem powyższych zasad
• Ankiety proszę nadsyłać na mój adres: krzysztof.grzelecki@interia.pl
PRZYPOMINAM !!!
W ANKIECIE UWZGLĘDNIAMY KAPSLE, KTÓRE ZOSTAŁY UMIESZCZONE W KATALOGU PAWŁA ORAZ NOWOŚCI ZE STRONY WIKIEGO PO POTWIERDZENIU ICH UMIESZCZENIA W KATALOGU
Zapraszam do zabawy
Chinet
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2008, 16:40 przez chinet, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę tu pewną nieścisłość:
chinet pisze:W ankiecie uwzględniamy kapsle które pojawią się do końca czerwca 2008
chinet pisze:Termin nadsyłania wypełnionych ankiet to 14.06.2008
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
Mamy już czerwiec. Lista nowości Wikiego z tego roku została zamknięta. Po informacji od Pawła, przedstawiam w załączniku listę kapsli, które znajdą się w katalogu.
Uprzedzając pytania: kapsel z Piotrkowa (Fun...) oraz Połczyn - na razie te kapsle nie są w 100% pewne co to jest, jeszcze nikt nie widział tego na butelkach. Zapewne znajdą się w ankiecie na koniec roku .
A więc do liczenia kapsli!
Przypominam, że mamy czas do 14.06.2008 godz. 12.00 .
Uprzedzając pytania: kapsel z Piotrkowa (Fun...) oraz Połczyn - na razie te kapsle nie są w 100% pewne co to jest, jeszcze nikt nie widział tego na butelkach. Zapewne znajdą się w ankiecie na koniec roku .
A więc do liczenia kapsli!
Przypominam, że mamy czas do 14.06.2008 godz. 12.00 .
Ufff wyrobiłem sie ledwo co
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Przedstawiam podsumowanie letniego liczenia kapsli. Dużo [niestety] tego nie było, tak więc zdążyłem przed giełdą. Nagroda za udział już czeka w bagażniku , losowanie oczywiście na giełdzie w sobotę.
Wnioski:
- polskich kapsli piwnych mamy prawie 11.000 szt.
- wszystkich w kolekcji jest 36.750 szt.
- na tyle osób biorących udział w ankiecie jest tylko jeden kapsel przedwojenny [i niestety nie należy do mnie ].
Do zobaczenia w Żywcu .
Wnioski:
- polskich kapsli piwnych mamy prawie 11.000 szt.
- wszystkich w kolekcji jest 36.750 szt.
- na tyle osób biorących udział w ankiecie jest tylko jeden kapsel przedwojenny [i niestety nie należy do mnie ].
Do zobaczenia w Żywcu .
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Za rok (o ile będzie druga edycja ankiety) myślę że weźmie udział więcej osób. Np. ja
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Właśnie. Ja 27 czerwca mam obronę, także też na kapsle prawie nie mam czasu. Ale w lipcu bym się wziął za liczenie i nawet bez ankiety policzę, bo sam jestem ciekawy o ile wzrosła moja kolekcja od lutego, odkąd nie liczyłem kapsli.maryk pisze:ale jakby to było do 30 lipca więcej osób by wzięło udział...
w czerwcu matury, egzaminy, koniec roku.... rozpiernicz poprostu i mało czasu na liczenie kapsli
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
No wiesz, ja mam podzielone kapsle na kraje, a na browary i rozlewnie z Polski jeszcze nie, stąd mój brak udziału w tej ankiecie. Ale w wakacje to nadrobię i w kolejnych ankietach będę brał udział.Paweł pisze:Nie rozumiem tłumaczenia, że jest za mało czasu na jej wypełnienie
Tylko nie podoba mi się to, że nie ma rozgraniczenia między kolekcjonerów zbierających kapsle na sygnatury i bez sygnatur, bo ich porównywanie nie ma sensu...
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
2014 – 917 kapsli
2017 – 1253 kapsli (+85)
A może lepiej do końca sierpnia (chyba nie, bo to zaraz szkoła) albo września? A może poczekać do końca roku i przy jednym liczeniu obskoczyć dwie ankiety? Jak już pisałem wyznacznikiem terminu była giełda w Żywcu i myślę że to się nie zmieni. Oczywiście jeśli dojdzie do kolejnej edycji ankiety.maryk pisze:jakby to było do 30 lipca
Pewnie że można to rozgraniczyć. Można podzielić na:Tomek pisze:nie podoba mi się to, że nie ma rozgraniczenia między kolekcjonerów zbierających kapsle na sygnatury i bez sygnatur, bo ich porównywanie nie ma sensu...
- PL piwo z sygnaturą lub bez
- PL niepiwne z sygnaturą lub bez
- zagranica piwo/niepiwo z sygnaturą lub bez
- wszystkie pozostałe jak wyżej
Wychodzi osiem zestawień do porównania. I z kim miałby się porównywać kolekcjoner, który jako jedyny zbiera wszystko na sygnatury?
chinet no dlaczago się czepiasz.. napisałem tylko co mogło być powodem słabej frekwencji....
przecież to nie moja wina, że ludzie nie mają czasu... ja odpowieadam tylko za siebie... miałem sesje i jakoś nie znalazłem czasu aby pojechać do domu.. policzyc kapsle i wysłać ankiete
przecież to nie moja wina, że ludzie nie mają czasu... ja odpowieadam tylko za siebie... miałem sesje i jakoś nie znalazłem czasu aby pojechać do domu.. policzyc kapsle i wysłać ankiete
Porządki w kolekcji....
Nie czepiam się tylko dyskutuję. Wcale nie narzekam na frekwencję. Jaka była, taka była. Ja też mam bardzo mało czasu: praca, budowa domu, dzieci i do tego jeszcze Euro w TV. Dlatego też staram się na bieżąco aktualizować moje stany jak tylko dojdzie jakaś przesyłka.
Pozdrawiam niezadowolonych. Dla każdego empetrójka .
Pozdrawiam niezadowolonych. Dla każdego empetrójka .
Jestem trollem