Seria "olimpijska"
Do tej pory nie brałem udziału w tej dyskusji, ale temat zszedł na właściwe tory.
Otóż miodek ma rację. Jest to "zmowa' grubymi nićmi szyta w której bierze udział również browar Konstancin.
Zasięgnąłem odpowiedniej informacji u kilku miłych osób. Dysponuję adresem i telefonem firmy która wyprodukowała te kapsle.
Nie jest przypadkiem, że nasz dobrze znany sprzedawca z Allegro posiada dostęp do tych kapsli od ponad roku i zrobił na tym kokosowy interes.
Niestety źródełko gotówki powoli wyschło, więc do współpracy "przypadkiem" włączył się browar.
Informuję, że seria trafi w katalogu w to samo miejsce gdzie znajdują się kapsle z nazwiskami malarzy, więc proszę o zastanowienie zanim ktoś wyda kolejny raz pieniądze na to piwo lub serie.
Otóż miodek ma rację. Jest to "zmowa' grubymi nićmi szyta w której bierze udział również browar Konstancin.
Zasięgnąłem odpowiedniej informacji u kilku miłych osób. Dysponuję adresem i telefonem firmy która wyprodukowała te kapsle.
Nie jest przypadkiem, że nasz dobrze znany sprzedawca z Allegro posiada dostęp do tych kapsli od ponad roku i zrobił na tym kokosowy interes.
Niestety źródełko gotówki powoli wyschło, więc do współpracy "przypadkiem" włączył się browar.
Informuję, że seria trafi w katalogu w to samo miejsce gdzie znajdują się kapsle z nazwiskami malarzy, więc proszę o zastanowienie zanim ktoś wyda kolejny raz pieniądze na to piwo lub serie.
A tak bez kapsla to się nie da?? :>Paweł pisze:więc jeśli ktoś jest bardzo zainteresowany, proszę o PW - może nawet zrobię zamianę informacja w zamian za jakis kapsel do kolekcji?
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
- zgrredek
- Kontaktowanie:
Nie wiem czemu chcesz dyskwalifikować te kapsle? Browar kupił u producenta gotowe kapsle i nimi kapsluje. Co w tym złego? Wśród rozlewnianych kapsli jest kilka kapsli niemieckich, które rozlewnie kupiły u producentów gotowe. W wielu krajach są kapsle, które można kupić gotowe u producentów i są kapslowane na piwach różnych browarów.Paweł pisze: Informuję, że seria trafi w katalogu w to samo miejsce gdzie znajdują się kapsle z nazwiskami malarzy
Zobaczysz zgrredek, Że za kilka miesięcy na "zdrojowym" znów będą zwykłe, złote kapsle. Natomiast seria która juŻ zmieni status na browarnianą dalej będzie dostępna.Nie wiem czemu chcesz dyskwalifikować te kapsle? Browar kupił u producenta gotowe kapsle i nimi kapsluje. Co w tym złego? Wśród rozlewnianych kapsli jest kilka kapsli niemieckich, które rozlewnie kupiły u producentów gotowe. W wielu krajach są kapsle, które moŻna kupić gotowe u producentów i są kapslowane na piwach róŻnych browarów.
I liczą na to że Ci co zbierają kapsle piwne zaczną ja kupować na Allegro...pod szyldem kapsli piwnych..
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Moim skromnych zdaniem wszystkie serie są bez sensu, nawet te zamykane na piwach. Robi się kapsle z flagami, alfabetem, klownami, szachami, sportami, miastami itd., itp. Równie dobrze można zrobić kapsle z kalendarzem - kapsel "1 stycznia", "2 stycznia" i będzie ich 365. Przecież to absurd. Dalej - można zrobić serię z tarczą zegara, gdzie na każdym będzie inna godzina i minuta - razem 720 kapsli, albo idąc dalej zegar elektroniczny - 1440. A jeśli robi się miasta, to dlaczego nie wsie - w Polsce jest ich chyba ok. 50tys., więc każdy by miał na starcie 50tys. W związku z tym uważam, że nawet serie typu Pokemony (ile ich w końcu było, 150?), czy serie Herfordera coroczne to głupota. Bo co to za różnica czy seria liczy 20 kapsli, 720, 1440 czy więcej? Dlatego nie zbieram serii i nigdy nie będę. Za serię nawet uważam Królewskie z piłką i tymi kropkami. Oczywiście to tylko moje zdanie, więc proszę nie brać tego do siebie. Pozdrawiam
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.
No to jeżeli w tym samym czasie browar uzywa ostatnich zapasow kapsli, i wypuszcza partię z nowymi, to to też seria? Wiem o co Ci chodzi, ale formułuj zdania tak, aby nie były wieloznaczne.zipkeczup pisze:Jeśli w tym samym momencie na tym samym piwie są różne kapsle, to już uważam to za serię.
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2008, 20:29 przez Bajek, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdanie jest jednoznaczne, gdyż nie słyszałem, aby kilka firm produkujących kapsle umówiło się na produkcję serii - gdy na półce jest kilka kapsli z różnymi sygnaturami. Nigdy też n9ie zdarza się tak, że piwo zmienia tylko kapsel, zmienia także szatę graficzną albo jakikolwiek inny szczegół, więc to nie to samo piwo. Nie uważam zatem, że moją wypowiedź można zrozumieć wielorako.
Oczywiście każdy może się przyczepić do jakiegokolwiek słowa, bo zawsze można to zrobić, ale na pewno każdy wie o co mi chodzi. Więc jeśli dalej mamy rozwijać ten temat, to proponuję inny kierunek, aniżeli łapanie za słówka. Jak na razie za polskie serie uważam to królewskie z piłką i kropkami, pokemony, a nawet 3 kapsle okocima graj w oko - są tam 3 kapsle z 3 różnymi kartami do gry. W związku z tym, że nie zbieram serii (argumenty wyżej), z każdej serii mam po jednym egzemplarzu, który jakoby reprezentuje daną serię. Wszak jeden kapsel z serii to nowy wzór.
Ile ludzi,tyle zdan.Dobrze ze tak jest,dobrze ze to nie komuna,gdzie 1 powiedzial ze tak ma byc,i bylo. Zrobili Nam psikusa z ta seria. Pamietam,jak wrocilem z Wloch,gdzie bylem na gieldzie. Oni tam poruszyli temat naszych serii. Byli oburzenie ze ktos chce zarabiac w ten sposob na ludziach,na kolekcjonerach. Wlosi kochaja to co robia,mam na mysli kapslarzy. Ponad 95% stwierdzilo,ze nie bedzie wogole zbierac tych serii. Dumali,co bedzie, jak ktos zarzyczy sobie wyprodukowanie 100000 kapsli z jakimis seriami. Wtedy na ankiecie prowadzilby ten kto ma kase,a nie ten kto poswiecil swojemu hobby,wysilek,prace,czas,itd... Oni tez sie klocili,jak my,tylko Oni podjeli decyzje najlepsza dla kolekcjonera,dla siebie. U Nas jest z tym ciezko...Co tutaj zrobic? Sam nie wiem.Kupilem ta serie,bo mi sie podobala.Nie myslalem o niej piwna,nie piwna. Teraz tez o tym nie mysle. Chyba jej nie zalicze do piwa PL. Dlaczego? Ano dlatego,ze jest jeszcze ponad 1000 kapsli z PL serii. Co bedzie jak bedzie je nakladal teraz Browar Jako.Te kapsle nie zostaly wyprodukowane po to,zeby zaistniec na piwie.Byly dla kasy,i ona caly czas sie kreci.
Wks Slask! Kocham kapsle!
- zgrredek
- Kontaktowanie:
Otóż wkrótce Browar Konstancin ma mieć kapsel z własnym logo.miodek pisze:że za kilka miesięcy na "zdrojowym" znów będą zwykłe, złote kapsle
Niezależnie jakie były powody i motywy zaistnienia tej serii na piwie to jest to jakiś tam fragment historii browaru i nie mogę przejść nad tym faktem obojętnie, bo to najbliższy mi browar - w linii prostej (kajakiem przez Wisłę) jakieś 10 km. Chciałbym zebrać całą serię, ale tylko zdjętą z piwa.
Z serią szachową będzie łatwiej, bo wystarczy zebrać 12 kapsli.
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Bajek czemu tak ostro. Przecież zawsze można dojść do kompromisu
Osobiście dodałbym te kapsle do "Inne->Kapsle Reklamowe". Paweł, co o tym myślisz?
Osobiście dodałbym te kapsle do "Inne->Kapsle Reklamowe". Paweł, co o tym myślisz?
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
wismat pisze:Osobiście dodałbym te kapsle do "Inne->Kapsle Reklamowe". Paweł, co o tym myślisz?
Ktoś tu nie czyta całej wypowiedziPaweł pisze:Informuję, że seria trafi w katalogu w to samo miejsce gdzie znajdują się kapsle z nazwiskami malarzy, więc proszę o zastanowienie zanim ktoś wyda kolejny raz pieniądze na to piwo lub serie.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2008, 12:37 przez Bajek, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślę, że jest to odpowiednie miejsce dla niej.
Poza tym..uważam, że w ankiecie kapsle powinny być uznawane jako promocyjne i tak też licznoe, gdyż takie było ich przeznaczenie.
Poza tym..uważam, że w ankiecie kapsle powinny być uznawane jako promocyjne i tak też licznoe, gdyż takie było ich przeznaczenie.
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Czytałem ale zapomniałemBajek pisze:
Ktoś tu nie czyta całej wypowiedzi
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
- zgrredek
- Kontaktowanie:
W zaznajomionym sklepie złożyliśmy z bratem zamówienie na pięć skrzynek Zdrojowego. Wczoraj była dostawa. Jak było do przewidzenia, nie udało nam się zebrać dwóch serii. Nie udałoby się zebrać nawet jednej - brakowałoby trzech. Na razie obydwaj mamy po 40 kapsli i trochę dubletów. No ale to na razie na butelkach. Trzeba to będzie jeszcze wypić. Dobrze, że termin przydatności jest do listopada. Smak wcale nie jest zły. Oczywiście jak na piwo lekkie - 4,4% alkoholu - tyle co Pilsner Urquell, ekstraktu jak na mój gust trochę za mało - 10,2.
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
Oby to sie nie sprawdziło Bajek..
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę.
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com