Chwalimy się!
- peterklasinski
Jedynka jak i dwójka są niezidentyfikowane. Owszem co do dwójki padła już propozycja, że to Indochiny, ale nie ma potwierdzenia. 3 - Birma(Myanmar) 4 - Kenia, mają cięte korki co wskazuje na to, że są znacznie starsze. 
Pluto i Mickey chyba końcówka lat 30-tych. Widziałem już kilkanaście sztuk z innymi bohaterami Disneya (Minnie, Clarabelle, Horsecollar). Z tego co pamiętam jeden z kapsli poszedł za ponad 200$ (eBay). 8 - USA, lata 1934-1937. 10 - Nowa Zelandia.
11 - Chile, niepiwny. 12 i 13 Wlk.Brytania. Pierwszy to teraz jeden z moich ulubionych, bardzo ładny. 14 - Nowa Zelandia. 15 - Malta, jeśli się nie mylę to piwny.
Ostatnia linia. 16 - Grenlandia (1975) 17 - Wyspa Man (1979) wg. CC.I. jestem drugą osobą, która posiada kapsel z Man. 18 -Wlk Brytania, piwny.  19 - prawdopodobnie Francja i 20 - Wlk. Brytania z okazji koronacji królowej Elżbiety II.
  18 -Wlk Brytania, piwny.  19 - prawdopodobnie Francja i 20 - Wlk. Brytania z okazji koronacji królowej Elżbiety II.

Pluto i Mickey chyba końcówka lat 30-tych. Widziałem już kilkanaście sztuk z innymi bohaterami Disneya (Minnie, Clarabelle, Horsecollar). Z tego co pamiętam jeden z kapsli poszedł za ponad 200$ (eBay). 8 - USA, lata 1934-1937. 10 - Nowa Zelandia.
11 - Chile, niepiwny. 12 i 13 Wlk.Brytania. Pierwszy to teraz jeden z moich ulubionych, bardzo ładny. 14 - Nowa Zelandia. 15 - Malta, jeśli się nie mylę to piwny.
Ostatnia linia. 16 - Grenlandia (1975) 17 - Wyspa Man (1979) wg. CC.I. jestem drugą osobą, która posiada kapsel z Man.
 18 -Wlk Brytania, piwny.  19 - prawdopodobnie Francja i 20 - Wlk. Brytania z okazji koronacji królowej Elżbiety II.
  18 -Wlk Brytania, piwny.  19 - prawdopodobnie Francja i 20 - Wlk. Brytania z okazji koronacji królowej Elżbiety II.- 
				kamil92rypin
- Kontaktowanie:
MALTA coz,w/g mnie to nie piwo. Kraza kapsle z tego okresu,niepiwne niestety...Ale moze sie myle. Moze ktos mnie upewni ze to piwo. A jesli chodzi o Chile. Jaka jest roznica miedzy kapslami 3,4? A nr 5,to na glowce jest ktotsza "antenka",tak?Nie ma takiej samej antenki jak nr 2? Chyba jedynym innym jest nr 1 

Wks Slask! Kocham kapsle!
						MALTA coz,w/g mnie to nie piwo. Kraza kapsle z tego okresu,niepiwne niestety...Ale moze sie myle. Moze ktos mnie upewni ze to piwo. A jesli chodzi o Chile. Jaka jest roznica miedzy kapslami 3,4? A nr 5,to na glowce jest ktotsza "antenka",tak?Nie ma takiej samej antenki jak nr 2? Chyba jedynym innym jest nr 1 

Wks Slask! Kocham kapsle!
						Owszem, ale pewności nie ma. No chyba, że ten kapsel ma w zbiorach Franco Ferretti, wśród tylu jest jakaś szansa  Man, jak najbardziej można dać do Wlk. Brytanii.
 Man, jak najbardziej można dać do Wlk. Brytanii.
Co do Malty to widziałem butelki od piwa z symbolem Brytanii, ale to nie był M.Ciappara.
Przydałoby się przeczytać te napisy na 1, to może by się wyjaśniło, a tak to raczej nie ma pewności.
No i zostało Chile. 1 - raczej pierwszy wzór, może znajdzie się starszy, różnica oczywista. 5 - w kółeczku tak jak w jedynce są tylko litery AH, w pozostałych AHos. 2,3 - w pierwszym umieszczono więcej szczegółów postaci, w drugim już mniej i jest to jeden z późniejszych wzorów. Nie chodzi tu nawet o rogi, na żywo najlepiej to widać. 3,4 - zasadniczo to różnią się rodzajem z jakiego zrobiony jest kapsel.

Man, jak najbardziej można dać do Wlk. Brytanii.
 Man, jak najbardziej można dać do Wlk. Brytanii.Co do Malty to widziałem butelki od piwa z symbolem Brytanii, ale to nie był M.Ciappara.
Przydałoby się przeczytać te napisy na 1, to może by się wyjaśniło, a tak to raczej nie ma pewności.
No i zostało Chile. 1 - raczej pierwszy wzór, może znajdzie się starszy, różnica oczywista. 5 - w kółeczku tak jak w jedynce są tylko litery AH, w pozostałych AHos. 2,3 - w pierwszym umieszczono więcej szczegółów postaci, w drugim już mniej i jest to jeden z późniejszych wzorów. Nie chodzi tu nawet o rogi, na żywo najlepiej to widać. 3,4 - zasadniczo to różnią się rodzajem z jakiego zrobiony jest kapsel.
- 
				kamil92rypin
- Kontaktowanie:
- 
				kamil92rypin
- Kontaktowanie:
- peterklasinski
Przyszedł czas na podsumowanie giełdy w Chorzowie...
310 nowych kapsli do kolekcji
Najbardziej wzbogacił się zbiór kapsli czeskich (87 szt) w tym 3 korki i sporo starej Czechosłowacji. Dodatkowo kapsle słowackie. To zasługa wymiany ze słowackim kolekcjonerem o imieniu Filo .
.
Sporo egzotyki, głównie Wietnam i Chiny oraz po kilka kapsli z wielu innych państw.
Towarzysko wzorowo, wspólne zdjęcie i liczne rozmowy niekoniecznie na temat kapsli. Spotkałem wielu starych znajomych i poznałem także wielu osobiście.
Dziękuję za wymiany: Miodkowi, Lendo, Rabertsowi, Januszowi, Cringerowi, Pga, Hamletowi i innym kolekcjonerom, także i tym z zagranicy (jeśli kogoś pominąłem to przepraszam).
SPECJALNE PODZIĘKOWANIE DLA CRINGERA ZA PAMIĘĆ O MNIE I PODAROWANIE MI PŁYTY ZESPOŁU RED HOT CHILI PEPPERS .
 .
PS.Jeśli czas pozwoli dodam jakieś zdjęcia kapsli.

310 nowych kapsli do kolekcji
Najbardziej wzbogacił się zbiór kapsli czeskich (87 szt) w tym 3 korki i sporo starej Czechosłowacji. Dodatkowo kapsle słowackie. To zasługa wymiany ze słowackim kolekcjonerem o imieniu Filo
 .
.Sporo egzotyki, głównie Wietnam i Chiny oraz po kilka kapsli z wielu innych państw.
Towarzysko wzorowo, wspólne zdjęcie i liczne rozmowy niekoniecznie na temat kapsli. Spotkałem wielu starych znajomych i poznałem także wielu osobiście.
Dziękuję za wymiany: Miodkowi, Lendo, Rabertsowi, Januszowi, Cringerowi, Pga, Hamletowi i innym kolekcjonerom, także i tym z zagranicy (jeśli kogoś pominąłem to przepraszam).
SPECJALNE PODZIĘKOWANIE DLA CRINGERA ZA PAMIĘĆ O MNIE I PODAROWANIE MI PŁYTY ZESPOŁU RED HOT CHILI PEPPERS
 .
 .PS.Jeśli czas pozwoli dodam jakieś zdjęcia kapsli.

Wojtek Engel!!!!!  [*]
						Zdobyte w Chorzowie:

3x kuba,Argentyna,Urugwaj,
Nepal,Burkina Faso,Birma,Chiny,Sri Lanka
Nigeria,Laos,RPA,Tunezja,Mauritus
i kilka polskich.
Po giełdzie i kapslach które dostałem w niedziele od kolegi przekroczyłem 2000.

3x kuba,Argentyna,Urugwaj,
Nepal,Burkina Faso,Birma,Chiny,Sri Lanka
Nigeria,Laos,RPA,Tunezja,Mauritus
i kilka polskich.
Po giełdzie i kapslach które dostałem w niedziele od kolegi przekroczyłem 2000.
1 styczeń 2009-1157 
1 styczeń 2010-2250
1 styczeń 2011-2409
1 styczeń 2012-2647
1 styczeń 2013-2717
1 styczeń 2014-2913
1 styczeń 2015-3027
1 styczeń 2016-3262
---------------------------------------
3437 kapsli
						1 styczeń 2010-2250
1 styczeń 2011-2409
1 styczeń 2012-2647
1 styczeń 2013-2717
1 styczeń 2014-2913
1 styczeń 2015-3027
1 styczeń 2016-3262
---------------------------------------
3437 kapsli
- peterklasinski
Ładniejsze kapsle z kolekcji:
http://img529.imageshack.us/i/img0498q.jpg/
I ciekawsza egzotyka (po jednym z tych 'ciekawszych' państw):
http://img299.imageshack.us/i/img0500n.jpg/
Arabia, Benin, Chiny, Dominika, Egipt, Ekwador, Etiopia,
Indie, Indonezja, Izrael, Jamajka, Kambodża, Kenia, Korea Pn,
Kuba, Laos. Maroko. Myanmar, Namibia, Nowa Kaledonia, Nowa Zelandia,
Peru, RPA, Singapur, Tajlandia, Tunezja, Wietnam. : )

http://img529.imageshack.us/i/img0498q.jpg/
I ciekawsza egzotyka (po jednym z tych 'ciekawszych' państw):
http://img299.imageshack.us/i/img0500n.jpg/
Arabia, Benin, Chiny, Dominika, Egipt, Ekwador, Etiopia,
Indie, Indonezja, Izrael, Jamajka, Kambodża, Kenia, Korea Pn,
Kuba, Laos. Maroko. Myanmar, Namibia, Nowa Kaledonia, Nowa Zelandia,
Peru, RPA, Singapur, Tajlandia, Tunezja, Wietnam. : )

Piękne!
  Piękne!