Jak poczytasz o Zielonych Kartkach będziesz wiedział wszystkoBajek pisze:Co to za kapsel?lowolak pisze:Wstawiam link do aukcji, która nie tyle mnie podnieca ile ma szczytny cel. Pomysł narodził się w trakcie jednego ze potkań ZK, więc ... poszło.
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=409446
Ta aukcja mnie podnieca, ciekawe kto da najwięcej
Re: hi
sPISkowej propagandzie mówię NIE
Bajek, jest to kapsel powstały z okazji Zielonych Kartek nr 3
Taki prezent od organizatora dla uczestników tamtego spotkania. Istny rarytas!
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czemu uważasz, że są robieni w babmuko? Nie sądzę, by ktokolwiek z kupujących nie wiedział co to za kapsle. Po prostu chcą mieć takie kapsle w kolekcji i to wszystko, a że czasami trochę kosztują to inna sprawa.chaos pisze:Jak ktos nie ma robic co z kasą i lubi być robionym w bambuko - jego sprawa.
Jestem trollem 
hi
Bajek,
troszkę wytrwałości. Kapsel powstał na potrzeby ZK metodą tampodruku. Jak na razie narzekać nie mogę. Trzyma farbę etc. Zdecydowanie kapsel okolicznościowy, a zgodnie z sugestią Pawła dołożony do katalogu w w/w dziale.
troszkę wytrwałości. Kapsel powstał na potrzeby ZK metodą tampodruku. Jak na razie narzekać nie mogę. Trzyma farbę etc. Zdecydowanie kapsel okolicznościowy, a zgodnie z sugestią Pawła dołożony do katalogu w w/w dziale.
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
Dobra... a jaki nakład jest tego kapsla?? oficjalnie kto dostał .. i ile na wydaniu.... Żeby ni było że się kupi.....a kapsle dorobi itp...Nie wszyscy z allegro się dowiedzą.. ale jak ZK założyliście... myślę że na forum przynajmniej powinno być wiadomo jaki.. oficjalny.... i jedyny nakład tych kapsli był. Czekam na odp.lowolak pisze:Bajek,
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. 
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
Kolekcjoner zlituj się nad Nami lub nad sobą. To jest aukcja charytatywna. Przybliżę Ci znaczenie słowa charytatywny: miłosierny, dobroczynny, wspierający ubogich.KOLEKCJONER pisze:Dobra... a jaki nakład jest tego kapsla?? oficjalnie kto dostał .. i ile na wydaniu.... Żeby ni było że się kupi.....a kapsle dorobi itp...Nie wszyscy z allegro się dowiedzą.. ale jak ZK założyliście... myślę że na forum przynajmniej powinno być wiadomo jaki.. oficjalny.... i jedyny nakład tych kapsli był. Czekam na odp.lowolak pisze:Bajek,
Wiec nawet jeżeli byłby to pordzewiały Harnaś a ktoś oferował za to pieniądze - nie poszły by one na zmarnowanie.
O tym kapslu było już pisane przy różnych okazjach. Jak ktoś wyżej radził poczytaj temat Zielone Kartki.
A co do Twojego podejrzenia, że Lolek tylko czeka abyś zakupił ten kapsel po to żeby dorobić 10000 sztuk to aż mi się pisać nie chce, bo to nic innego jak obraza dla Naszego kolegi - który bezinteresownie z własnej kasy stworzył kapsel okolicznościowy po to aby upamiętnić Nasze spotkanie. A teraz w szczytnym celu wystawił go na aukcji.
Nikt wcześniej tego nie zrobił a nawet jeżeli później ktoś wykona inny kapsel okolicznościowy, nie przyćmi to mega zaskoczenia i niespodzianki, którą Artur Nam wówczas (podczas ZK#3) sprawił.
Tyle w tym temacie, bo nie chce się denerwować
G.
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)
ia
Oj chłopie, w życiu bym nie pomyślał że ten kapsel wywoła taki emocjonalny komentarz.
Kapsel był zrobiony w nakładzie około 60 sztuk (+/- 5 kapsli). Każdy z uczestników ZK 3 dostał po 3 kapsle 12 * 3 = 36 sztuk. Dodatkowo kapsle poszły do kilku kolekcjonerów (również w większości po 2/3 kapsle) np. ekipa wyjazdowa do Martina czyli: Danio, Yoreck, Falos i obecny na miejscu Robert Szyndel. Dostawali je również kolejni uczestnicy ZK np. Fidorim i Tom&Olo, ... każdy kto miał ochotę dostawał, w sensie wystarczył mail, telefon cokolwiek. Ani jeden kapsel nie poszedł przez wymianę, a tym bardziej przez sprzedaż!!! Ja sam zostawiłem sobie 3 sztuki które trzymam, a w pudełeczku w którym odbierałem kapselki z drukarni ostał się ostatni egzemplarz. Po namowie uczestników ZK postanowiłem wystawić go na szczytny cel (jakbyś nie zauważył ja z tego nie mam kasy, bo to jest aukcja z której kasa trafia na WOŚP !!!).
Ponadto dodruku nie mam zamiaru robić, bo i po co ??? Jak prześledzisz liczbę kolekcjonerów np. po chętnych do "kapsla kolekcjonerskiego", to wychodzi na to, że i tak będzie u wszystkich zainteresowanych.
ot co
Kapsel był zrobiony w nakładzie około 60 sztuk (+/- 5 kapsli). Każdy z uczestników ZK 3 dostał po 3 kapsle 12 * 3 = 36 sztuk. Dodatkowo kapsle poszły do kilku kolekcjonerów (również w większości po 2/3 kapsle) np. ekipa wyjazdowa do Martina czyli: Danio, Yoreck, Falos i obecny na miejscu Robert Szyndel. Dostawali je również kolejni uczestnicy ZK np. Fidorim i Tom&Olo, ... każdy kto miał ochotę dostawał, w sensie wystarczył mail, telefon cokolwiek. Ani jeden kapsel nie poszedł przez wymianę, a tym bardziej przez sprzedaż!!! Ja sam zostawiłem sobie 3 sztuki które trzymam, a w pudełeczku w którym odbierałem kapselki z drukarni ostał się ostatni egzemplarz. Po namowie uczestników ZK postanowiłem wystawić go na szczytny cel (jakbyś nie zauważył ja z tego nie mam kasy, bo to jest aukcja z której kasa trafia na WOŚP !!!).
Ponadto dodruku nie mam zamiaru robić, bo i po co ??? Jak prześledzisz liczbę kolekcjonerów np. po chętnych do "kapsla kolekcjonerskiego", to wychodzi na to, że i tak będzie u wszystkich zainteresowanych.
ot co
-
prokomfanz
KOLEKCJONER pisze:
Dobra... a jaki nakład jest tego kapsla?? oficjalnie kto dostał .. i ile na wydaniu.... Żeby ni było że się kupi.....a kapsle dorobi itp...Nie wszyscy z allegro się dowiedzą.. ale jak ZK założyliście... myślę że na forum przynajmniej powinno być wiadomo jaki.. oficjalny.... i jedyny nakład tych kapsli był. Czekam na odp.
KOLEKCJONER nie masz co robić przez święta, jakąś ankietę prowadzisz, śledzisz dochody lowolaka czy o co chodzi?
- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
Hm.. no trochę mnie źle zrozumieliście. A to że na szczytny cel to bardzo dobrze
Nic złego nie chciałem napisać, a tu takie negatywne komentarze.
Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. 
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
-
prokomfanz
-
miodek
-
prokomfanz
Pewno KOLEKCJONEROWI się narażę, ale PANOWIE historię już znacie. Rozum do tyłu, Serca do przodu DZIECIAKI czekają ! Aukcja jest na finiszu.lowolak pisze:Wstawiam link do aukcji, która nie tyle mnie podnieca ile ma szczytny cel. Pomysł narodził się w trakcie jednego ze potkań ZK, więc ... poszło.
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=409446
ps. jeszcze raz podkreślę że ja z tego kasy nie mam
Tak swoją drogą to myślałem, że kapsel z ZK#3 więcej osób będzie licytować i kapsel pójdzie za wyższą cenę 
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Ja o tym dokładnie wiem
Sam kiedyś potrzebowałem pomocy więc zawsze WOŚP wspieram 
Dzięki
Dzięki
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Mocne wejście w 2011 rok http://allegro.pl/okocim-zagloba-piwo-b ... 50377.html inaczej mówiąc Brzesko 45
- JulasTczew
- JulasTczew
- JulasTczew
http://allegro.pl/kapsel-budweiser-chyb ... 40744.html
Czy ja o czymś nie wiem ?
przedwojenny ? hehehehe
Czy ja o czymś nie wiem ?
2563 polskich kapsli i
3573 zagranicy.
Razem 6136 kapsli od Lipca 2009 - stan na dzień 1.04.2012r
3573 zagranicy.
Razem 6136 kapsli od Lipca 2009 - stan na dzień 1.04.2012r