Pepsi 5c?
-
Pepsi 5c?
Białego brakuje w katalogu 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- wismat
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Pepsi 5c?
Chętnie dodam, podeślij proszę zdjęcie pod kątem prostym + zdjęcia ząbków z każdej strony
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich
Czy tylko ja to widzę? Czemu one są kwadratowe? Czy zostały wyjęte z jakiegoś opakowania typu próba ?
Grzegorz & Krzysio
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami
Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami
Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.
-
Są kwadratowe bo zostały niestety częściowo ucięte ząbki a wynika to tylko i wyłącznie z dziwnego sposobu eksponowania kolekcji przez kolekcjonera od którego pochodzą te kapsle. Wciskane były one na sztywno między listewki. Nie tylko te Pepsi ale wiele innych niestety też tak zostało potraktowanych 

-
Żeby nie być gołosłowny, więcej kwadraciaków 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tylko jeśli jest to jakaś nikomu nieznana wcześniej dziewica to jest wysokie prawdopodobieństwo że jest to kapsel próbny.
Znak towarzyszy zastrzelonych
-
Ciekawa interpretacja. W takim razie np 2b i 5a do usunięcia bo stare, mało osób je posiada i do tego tylko w dziewicy? 

Generalnie to niewykluczone. Sporo było takich kapsli które nigdy na butelki nie natrafiły przecież.prokomfanz pisze: ↑26 lipca 2024, 23:37 Ciekawa interpretacja. W takim razie np 2b i 5a do usunięcia bo stare, mało osób je posiada i do tego tylko w dziewicy?![]()
Jeśli kapsel występuje tylko w kilku egzemplarzach które nigdy nie trafiły do obrotu, to z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć właśnie że jest to po prostu próbny kapsel.
No bo tak trzeźwo myśląc: jakim innym sposobem byłoby to możliwe, że zachowały się tylko dziewice danego kapsla? I to pojedyncze?
Żeby nie było, ja też zbieram kapsle próbne i tak ogólnie to bym chętnie zobaczył je w katalogu w dziale "inne".
Znak towarzyszy zastrzelonych
Tak trzeźwo myśląc, to ponad 50 lat temu nikt w Polsce nie bawił się w próbne wzory przy zamawianiu kapsli. 

Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

-
Też tak uważam. Farbę lali wiadrami i nikt nie patrzył na odcień czy przesunięcia. Próby? W jakim celu?

Dla mnie nie ma żadnej różnicy. Kapsla nie musi być w katalogu. Ja się cieszę że mam go w kolekcji