Zapomniałem dodać , mieszkam tam gdzie się waży najwięcej piwa w Polsce czyli w Tychach

piwo się warzy, ważyć to można wagą ;)icebock pisze:mieszkam tam gdzie się waży najwięcej piwa w Polsce czyli w Tychach
Co się czepiasz, Bajek!? W Tychach w Tesco może sprzedają na wagę?Bajek pisze:piwo się warzy, ważyć to można wagąicebock pisze:mieszkam tam gdzie się waży najwięcej piwa w Polsce czyli w Tychach
na oberschlessien sie ważychinet pisze:Co się czepiasz, Bajek!? W Tychach w Tesco może sprzedają na wagę?Bajek pisze:piwo się warzy, ważyć to można wagąicebock pisze:mieszkam tam gdzie się waży najwięcej piwa w Polsce czyli w Tychach
dzięki za ofertę wymiany , ale nic do mojego zbioru nie znalazłem, co do ważenia , to mam przedwojenne karty do skata zrobione dla tyskiego browaru, na jednej z nich jest ważelnia piwa, mam taki mały kaprys i zawsze piszę ważelnia i zawsze jest odzew, w kontekście soli jest to poprawne przez żmateuszch pisze:Warzy, od słowa 'warka'. Waży, od 'waga'. Kolekcjonerzy przedmiotów zwiazanych z piwem powinni zwracać na to uwagę.
dzięki za rade , z soli do piwa korzystam przy temperaturze -10 pijąc piwo na wolnym powietrzu, jak wsypiesz odrobinę to gardełko Tobie nie nawaliNatanLipski pisze:Dokładnie tak, zamiast się spierać się udzielajmy się na właściwych sobie forach, hehePozdro