Takie małe ogłoszenie, kto by się deklarował na giełdę we Włocławku w lipcu. Chcialbym orientacyjnie wiedzieć ilu spodziewać się ludzi. Kwestia organizacyjna ;) bo to będzie takto pomocne czy na świeżym powietrzu czy w lokalu.
Pozdrawiam
CC.I #958
x7721 (xx7 Cork) POLSKA 3642 P x920 N // OGÓLNA xxxxx
xx322 (x57 Cork) BELGIA
xxx94 (xx0 Cork) BOLIWIA
xx220 (x12 Cork) HOLANDIA
xxxxx (xxx Cork) PEPSI 67 krajów
xxx34 (xx0 Cork) MOTYWY (8) 13 krajów
x8391 (x76 Cork) SUMA BCWC 1 / G 46(12) / ZG 1 / SK 5 / ZK 17 / GCD 1 / SWK 2 / SBK 9
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Start giełdy 11:00 25.07.2020 / miejsce Rejs na przystani ul. Piwna 1a Włocławek. Solidny duży parking obok. Super widoki.
Będzie możliwość w lokalu jak i na zewnątrz zająć stoliki. Ze względu na obecną sytuację proszę o zabranie ze sobą maseczek na usta i nos ;)
Kapsle giełdowe już są (1 sztuka tradycyjnie) - nie będzie żadnych dodatkowych z pod lady czy z konkursów ;)
Pozostaje zamówić pogodę ;)
CC.I #958
xx322 (x57 Cork) BELGIA
xxx94 (xx0 Cork) BOLIWIA
x8391 (x76 Cork) SUMA BCWC 1 / G 46(12) / ZG 1 / SK 5 / ZK 17 / GCD 1 / SWK 2 / SBK 9
Jacek pisze: ↑17 lipca 2020, 13:15
Wstępnie planuję przyjechać, przeszło 5 miesięcy bez odwiedzenia żadnej giełdy to już zdecydowanie dla mnie za długo... ;)
Jacek ,wydaje mi się ,że widziałem cię w marcu na giełdzie w Hirschaid
Wstępnie planuję przyjechać, przeszło 5 miesięcy bez odwiedzenia żadnej giełdy to już zdecydowanie dla mnie za długo... ;)
Jacek ,wydaje mi się ,że widziałem cię w marcu na giełdzie w Hirschaid
A faktycznie, że to było w marcu, nie wiem czemu ale jakoś mi się zakodowało, że na ostatniej giełdzie byłem w lutym
Tęsknota za powrotem do normalności, w tym właśnie takich spotkań sprawia, że o ile nic się nie "zawali" pokażę się we Włocławku. Mam tylko pytanie: Czy przed 11,00, to wszystko będzie zamknięte, czy możliwe są jakieś wstępne spotkania na miejscu giełdy?
A przy okazji (bez względu na to czy dojadę) - ogromne dzięki kolegom z Włocławka i okolic, że odważyli się.
No i po giełdzie.
Ponad 500 km i około 9 godzin w samochodzie - dla zwykłych ludzi to przejaw szaleństwa, ale... Warto było.
Nigdy na giełdzie we Włocławku nie byłem i zapewne, gdyby nie obecna sytuacja, jeszcze długo nie wpisałbym jej do swojego kalendarza. Lipiec, to wszak miesiąc, gdzie tych różnych wyjazdów jest sporo. Oczywiście, tak jak wielu z nas miałem pewne obawy dotyczące ryzyka związanego z koronawirusem (ktoś może się z tego śmiać, ja z tego nie żartuję). Zwyciężyła tęsknota za takimi spotkaniami (ja nie muszę często, ale żeby wcale...).
Ogromne podziękowania dla KZK16 (Ciebie akurat znam) i dla ewentualnych innych zaangażowanych w przygotowanie. Zrobiliście to perfekcyjnie - długo będę pamiętał, jak w momencie, kiedy dojechał ktoś nowy, w oka mgnieniu zorganizowaliście kolejny stolik (a zniesienie go po tych schodach, to niby żadne wyzwanie, ale i wcale nie taka prosta sprawa). Giełda w 100 %-ach kapslowa (prawie jak jesienne spotkania), no więc liczba uczestników może i niezbyt wielka, ale kapslowo bardzo udana. Dla mnie tym bardziej, bo nie tylko uzupełniłem znaczną część nowości (w większości z wymian), ale i przywiozłem cztery z ośmiu brakujących polskich kapsli, z okresu od początku mojego zbierania (gruntowne porządki w kolekcji z początku pandemii pozwoliły na wychwycenie braków, które przeszły przez moje ręce, ale różnymi zrządzeniami losu poszły dalej).
Fajny ten Wasz Włocławek - może w przyszłym roku, w normalnych czasach (wierzę, że tak będzie), oprócz mojego najstarszego zabiorę całą rodzinę...
Jeszcze raz ogromne dzięki dla organizatorów.
Ja dziękuje tym którzy przyjechali na tę giełdę i mimo warunków się udało kameralnie zorganizować spotkanie.
Oby w przyszłym roku można było normalnie wszystko zrobić.
Tak czy inaczej ostatni weekend lipca w roku 2021 giełda się odbędzie, a kto jeszcze nie zdecydowany to zapraszam za rok
Elo !
CC.I #958
xx322 (x57 Cork) BELGIA
xxx94 (xx0 Cork) BOLIWIA