16/17.06.2023 VII SPOTKANIE KAPSLARZY

O nas - zbieraczach. Spotkania.
Wiadomość
Autor
Capsello

Re: 16/17.06.2023 VII SPOTKANIE KAPSLARZY

#31 Post autor: Capsello »

Nie spodziewałem się takich tłumów w piątek :D
Spotkanie jak najbardziej na TAK!
Do zobaczenia za rok na 8 edycji :)

Awatar użytkownika
Lolek

#32 Post autor: Lolek »

Serdeczne Dzięki za Waszą obecność, pomoc oraz niesamowitą atmosferę. Mamy nadzieję że Spotkanie spełniło Wasze oczekiwania i zachęci do obecność na kolejnej edycji. My już zaczynamy myśleć o Spotkaniu w przyszłym roku.
Ps. Jeżeli macie zdjęcia, filmiki z naszej biesiady i chcielibyście się podzielić, oczywiście z miłą chęcią przyjmiemy.
Ekipa SK
www.spotkaniekapslarzy.pl
VIII SK 14/15.06.2024
Załączniki
Picsart_23-06-18_12-01-20-730.jpg
sPISkowej propagandzie mówię NIE

Awatar użytkownika
wismat
Administrator
Kontaktowanie:

#33 Post autor: wismat »

Kawał dobrej roboty! Dzięki za zorganizowanie tak fajnego przedsięwzięcia 😊
https://wismat.kolekcjakapsli.pl - moja strona | https://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich

Gacka

#34 Post autor: Gacka »

Witam. Giełda wspaniała,co tu dużo gadać. Ale czy ze względów wyłącznie to kapslowych,to chyba nie. Organizatorzy wspominali o pomysłach,które można "wnieść". Jakościowo pewnie byłoby super,zaprosić-namawiać więcej kolekcjonerów z zagranicy. Bo z Polski chyba był komplet,hah! Same nasze rozmowy,picie piwka,jedzenie-jak giełda,wspaniałe,hehe! są bardzo ważne. Przecież wszystko to robimy dla naszego hobby. Niech nasi super organizatorzy,zrobią więcej,aby więcej było wymian! Proszę Jurka,Lolka,Lendoo i Krzysia,o coś na wzór Hirschaid.Gdzie mamy dużo więcej kolekcjonerów z poza Niemiec na tej chyba najlepszej giełdzie. Dacie radę. I jeszcze pytanie do organizatorów-ilu nas było wszystkich??
Wks Slask! Kocham kapsle!

Awatar użytkownika
Lolek

#35 Post autor: Lolek »

Bardzo dziękujemy za miłe słowa i tak podpisujemy się wszystkimi rękoma, żeby kolekcjonerów z zagranicy było jeszcze więcej. Oczywiście nie mamy renomy Hirschaid, gdyż było to dopiero 7 Spotkanie, a tak naprawdę 3 jeżeli założymy cel stworzenia największego wydarzenia kapslowego. Odliczając od tego dwa lata pandemii (zamknięte granice) myślę że jesteśmy na właściwym torze. Dwa lata temu było 6 kolekcjonerów z zagranicy, w zeszłym roku 7 w tym zaś o ile dobrze liczę 25 (Ukraina nie puszczona przez granicę bo było by wiecej).
Naszym celem było zmobilizowanie polskiej sceny kapslowej, tak by zachęcić zagranicznych gości i wskazane przynosi powoli efekty. Dodam również że liczba maili, rozmów, zaproszeń była naprawdę duża, ale na zaufanie trzeba zapracować. Przed nami kolejne pomysły na działania celujące w zagranicznych gości, jak również informacje o kolejnych chętnych już na przyszły rok. Tu ponawiam prośbę do wszystkich Polskich kolekcjonerów o pomoc w rekomendacji naszego wspólnego dzieła, czy podczas wymian, czy spotkań.
Zarówno w piątek jak i w sobotę przekroczyliśmy 100 osób. Z naszych wyliczeń liczba osób które nie dojechały, pokryła się z liczbą gości niezapisanych.
Finalny rachunek= 135 kolekcjonerów z 13 państw.
NAJLEPSZE PRZED NAMI

marecki1207

#36 Post autor: marecki1207 »

Tylko hasło do Wi-fi mogłoby być inne. Nie obniżajmy rangi tak wspaniałej imprezy bo według mnie było to trochę dziecinne. Nie każdy jest warszawiakiem. Nie przekładajmy swoich.... na sprawy prywatne i kolekcjonerskie bo niektórzy mogli to różnie odebrać. Osoby zainteresowane będą wiedziały o co chodzi. To taki mój jeden minus na sto plusów.

Awatar użytkownika
Lolek

#37 Post autor: Lolek »

marecki1207 pisze: ↑18 czerwca 2023, 20:45 Tylko hasło do Wi-fi mogłoby być inne. Nie obniżajmy rangi tak wspaniałej imprezy bo według mnie było to trochę dziecinne. Nie każdy jest warszawiakiem. Nie przekładajmy swoich.... na sprawy prywatne i kolekcjonerskie bo niektórzy mogli to różnie odebrać. Osoby zainteresowane będą wiedziały o co chodzi. To taki mój jeden minus na sto plusów.
Przepraszam, to był mój prywatny telefon i nie sądziłem że komukolwiek będę musiał udostępniać wi-fi.

marecki1207

#38 Post autor: marecki1207 »

No ja nie korzystałem miałem swój ale duży napis na ladzie "hasło do wi-fi ........." trochę raziło w oczy. Ok nie ma tematu ale jak było oficjalnie, że można zgłaszać swoje minusy to taki minusik wrzuciłem. Ale myślę że każdy korzystał ze swojego internetu.

Awatar użytkownika
Lolek

#39 Post autor: Lolek »

marecki1207 pisze: ↑18 czerwca 2023, 23:09 No ja nie korzystałem miałem swój ale duży napis na ladzie "hasło do wi-fi ........." trochę raziło w oczy. Ok nie ma tematu ale jak było oficjalnie, że można zgłaszać swoje minusy to taki minusik wrzuciłem. Ale myślę że każdy korzystał ze swojego internetu.
Włosi i Kanadyjczyk korzystali. Na kartkę musiałeś trafić w momencie kiedy im udostępniłem, bo po chwili została schowana. Wszak jak pisałem to był prywatny telefon (internet).
Każda uwaga jest słuszna i z chęcią je przyjmujemy.

pawlosek12
Kontaktowanie:

#40 Post autor: pawlosek12 »

Zrobić trochę większe odstępy w przejściu by było można dobrze się przemieszczać.

Awatar użytkownika
KZK16

#41 Post autor: KZK16 »

Mega spotkanie ! Mimo, że tylko w piątek byłem to do kolekcji doszło 105 sztuk kapsli polskich :)

Podziękowania dla organizatorów, jest moc ! Dobre jedzenie, atmosfera i znakomite piwo.
Lokalizacja i dojazd w porządku ale widać, że już nam ciasno się robi bo jest nas coraz więcej :)
Do zobaczenia za rok ! i Oby w większym składzie Kujawsko-Pomorski Klub Birofilów się pojawił na całe dwa dni :)
Pozdrawiam :)
CC.I #958
x7718 (xx7 Cork) POLSKA 3641 P x920 N // OGÓLNA xxxxx
xx321 (x57 Cork) BELGIA
xxx46 (xx0 Cork) BOLIWIA
xx218 (x12 Cork) HOLANDIA
xxxxx (xxx Cork) PEPSI 67 krajów
xxx34 (xx0 Cork) MOTYWY (8) 13 krajów
xxxxx (x76 Cork) SUMA
BCWC 1 / G 46(12) / ZG 1 / SK 5 / ZK 17 / GCD 1 / SWK 2 / SBK 9
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.

bigzbig70

#42 Post autor: bigzbig70 »

Spotkanie bardzo udane,do kolekcji doszło sporo kapsli. Atmosfera super,piwko świetne,zwłaszcza porter,jedzonko pyszne,tu najlepsza była kaszanka.
Podziękowania dla wszystkich ,z którymi mogłem się wymienić i dla tych,którzy dorzucili kapsle na aukcję WOŚP organizowaną przez Kujawsko-Pomorski Klub Birofilów. Będzie co licytować w styczniu.
Wielkie podziękowania dla organizatorów za wspaniałą imprezę. Kawał dobrej roboty panowie. Do zobaczenia za rok.

Awatar użytkownika
Krzysiek

#43 Post autor: Krzysiek »

Na Allegro pojawił się niebutelkowany kapsel z piwa Dedykowanego, to jedna z ostatnich sztuk jakie nam zostały, cały nakład spotkaniowego piwa (140 sztuk) wyprzedał się w trakcie spotkania. :o
Ponadto można zakupić kapsel, który pierwotnie miał się znaleźć na butelkach z piwem. Jako że fuckup nie był po naszej stronie, uznaliśmy że odejdziemy wyjątkowo od zasady 3 kapsli SK (Spotkaniowy/Reklamowy/Dedykowane) i ten kapsel stanie się po prostu dodatkowym kapslem spotkaniowym. Zarazem jest to jedyny wzór jaki nam został jeśli chodzi o kapsle stricte "giełdowe" - pozostałe 2 rozeszły się w trakcie SK. :)

LINK
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku :)
Czy bierzesz już udział w Zielonej Lidze Typerów? :cisza:

ODPOWIEDZ