Problem z forum. Trojan?

Pytania i propozycje dotyczące działania forum.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dlaczemu
Posty: 135
Rejestracja: 16 lipca 2010, 17:48
Lokalizacja: Kielce/Łódź
Kontaktowanie:

Problem z forum. Trojan?

#1 Post autor: Dlaczemu » 05 lutego 2013, 23:06

Od paru dni, gdy wchodzę na forum ESET Smart Security komunikuje mi następujący problem - zagrożenie: koń trojański i zrywa połączenie ze stroną.

Obrazek

Używam tego antywirusa go od paru ładnych lat i nigdy nie robił fałszywych alarmów, więc całkiem możliwe, że faktycznie coś jest nie tak ze stroną. Ktoś jeszcze ma podobny problem?

Awatar użytkownika
wismat
Administrator
Posty: 2932
Rejestracja: 20 października 2006, 16:08
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

#2 Post autor: wismat » 05 lutego 2013, 23:11

Avast nie zgłasza problemów.
http://wismat.katalogkapsli.pl - moja strona | http://KatalogKapsli.pl - katalog kapsli polskich | http://KatalogZakretek.pl - katalog zakrętek

Awatar użytkownika
Pluto
Posty: 2087
Rejestracja: 10 grudnia 2006, 22:26
Lokalizacja: Karczew
Kontaktowanie:

#3 Post autor: Pluto » 05 lutego 2013, 23:14

Identyczny problem występuje u Eow. Wykrywa jakiegoś trojana. Używa ESET NOD32.
Do tej pory wszystko było w porządku.

U mnie COMODO Internet Security nic nie widzi i wszystko działa.

Chyba ESET coś świruje :/
ZIELONE KARTKI NA FB

Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.

Awatar użytkownika
adasdadas
Posty: 104
Rejestracja: 18 czerwca 2012, 09:30
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontaktowanie:

#4 Post autor: adasdadas » 06 lutego 2013, 06:40

U mnie z ESETEM to samo :D. Ale jak chcę wejść na forum to wyłączam i tyle, co nie zmienia faktu, że to lekko irytujące tak za każdym razem włączać i wyłączać :D.
https://picasaweb.google.com/1148552689 ... 02/Wymiana <- Wymienię za moje polskie braki. Możecie zobaczyć je w katalogu.

Awatar użytkownika
piastorasta
Posty: 208
Rejestracja: 17 grudnia 2012, 23:22
Lokalizacja: Ostróda
Kontaktowanie:

#5 Post autor: piastorasta » 06 lutego 2013, 07:24

Też tak miałem niedawno, mam Eset Smart Security 5,

1. Otwieramy okno programu
2. Wybieramy "Ustawienia"
3. Na samym dole klikamy "Wprowadź ustawienia zaawansowane"
4. Pojawia nam się nowe okno. Spośród listy wybieramy "Internet i poczta e-mail"
5. Rozwijamy punkt "Ochrona dostępu do stron internetowych"
6. Wybieramy "Zarządzanie adresami URL"
7. Klikamy button "Dodaj"
8. W puste miejsce wpisujemy *forum.kapsle.net.pl* (z gwiazdkami :o )
9. Zatwierdzamy i to by było na tyle

Awatar użytkownika
Jacek
Posty: 1494
Rejestracja: 01 grudnia 2005, 14:59
Lokalizacja: Kraków, Rakszawa
Kontaktowanie:

#6 Post autor: Jacek » 06 lutego 2013, 16:18

U mnie ta sama sytuacja co wyżej.
PODKARPACKI KLUB BIROFILÓW http://www.birofile.pl

Awatar użytkownika
Paweł
Administrator
Posty: 1994
Rejestracja: 28 stycznia 2005, 14:26
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

#7 Post autor: Paweł » 06 lutego 2013, 16:29

Mam Kaspersky Internet Security i nic nie pokazuje, ale dostałem już info na maila od użytkownika ESET NOD32, że zgłasza ten problem.
Katalog Kapsli Polskich: www.katalogkapsli.pl

Współczuję tym, którzy zaczynają zbierać w 2012 roku.
Kto nie ma szczęścia w kapslach, ten ma szczęście w miłości :)
"Najbardziej mnie teraz wk.... u młodzieży, to że już więcej do niej nie należę"

Awatar użytkownika
wiki
Posty: 2086
Rejestracja: 05 lutego 2005, 13:53
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

#8 Post autor: wiki » 06 lutego 2013, 17:35

W pracy też mi blokuje dostęp:

Nazwa wirusa
PHP/Kryptik.AB koń trojański

Awatar użytkownika
TOM_TOM
Posty: 119
Rejestracja: 27 listopada 2005, 10:31
Lokalizacja: Katowice-Zarzecze
Kontaktowanie:

#9 Post autor: TOM_TOM » 18 lutego 2013, 13:20

piastorasta pisze:Też tak miałem niedawno, mam Eset Smart Security 5,

1. Otwieramy okno programu
2. Wybieramy "Ustawienia"
3. Na samym dole klikamy "Wprowadź ustawienia zaawansowane"
4. Pojawia nam się nowe okno. Spośród listy wybieramy "Internet i poczta e-mail"
5. Rozwijamy punkt "Ochrona dostępu do stron internetowych"
6. Wybieramy "Zarządzanie adresami URL"
7. Klikamy button "Dodaj"
8. W puste miejsce wpisujemy *forum.kapsle.net.pl* (z gwiazdkami :o )
9. Zatwierdzamy i to by było na tyle
Tak zrobiłem i po 10 minutach buszowania na stronie, w kompie miałem 16 zainfekowanych plików. Fakt, faktem że wszystkie to były ciasteczka i trojan nie zdążył się rozpanoszyć.

Awatar użytkownika
piastorasta
Posty: 208
Rejestracja: 17 grudnia 2012, 23:22
Lokalizacja: Ostróda
Kontaktowanie:

#10 Post autor: piastorasta » 18 lutego 2013, 18:10

Ja też tak oczywiście zrobiłem, i do tej pory komp funkcjonuje bez zmian...

Awatar użytkownika
guma
Posty: 1057
Rejestracja: 28 maja 2012, 18:18
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontaktowanie:

#11 Post autor: guma » 09 sierpnia 2013, 17:53

Z forum znowu coś się dzieje , w avaście wykrywa trojana , przynajmniej ja i wtk tak mamy.

Awatar użytkownika
triple_h_stg
Posty: 409
Rejestracja: 31 lipca 2012, 10:41
Lokalizacja: Starogard Gdański
Kontaktowanie:

#12 Post autor: triple_h_stg » 09 sierpnia 2013, 20:03

Pisałem z Tomkiem na e-mailu, który także informował, że nie może wejść na forum, bo avast blokuje stronę, ponieważ wykrywa trojana.
http://pokazywarka.pl/trade/
http://katalogkapsli.pl/powtorki.php?kto=triple_h_stg

Wymienię na moje polskie braki piwne (niekoniecznie dziewice). :)

raberts
Posty: 306
Rejestracja: 02 stycznia 2006, 20:12
Lokalizacja: Witnica
Kontaktowanie:

#13 Post autor: raberts » 10 sierpnia 2013, 09:05

guma pisze:Z forum znowu coś się dzieje , w avaście wykrywa trojana , przynajmniej ja i wtk tak mamy.
To samo. Avast.

Awatar użytkownika
Tomek
Posty: 2022
Rejestracja: 21 kwietnia 2006, 16:56
Lokalizacja: Malbork/Warszawa
Kontaktowanie:

#14 Post autor: Tomek » 10 sierpnia 2013, 10:21

raberts pisze:
guma pisze:Z forum znowu coś się dzieje , w avaście wykrywa trojana , przynajmniej ja i wtk tak mamy.
To samo. Avast.
Do wczoraj nie miałem tych problemów, a cały czas mam Avasta.
Zbieram niebutelkowane kapsle piwne i serie - cały świat.
http://www.polskiekapslepiwne.pl

Awatar użytkownika
wtk
Posty: 2414
Rejestracja: 14 listopada 2010, 10:31
Lokalizacja: okolice Wrocławia
Kontaktowanie:

#15 Post autor: wtk » 10 sierpnia 2013, 12:24

I u mnie wyskakuje ostrzeżenie! :(
CCi#1223

raberts
Posty: 306
Rejestracja: 02 stycznia 2006, 20:12
Lokalizacja: Witnica
Kontaktowanie:

#16 Post autor: raberts » 10 sierpnia 2013, 13:41

Może to pomoże :)

Szczegóły infekcji
URL: http://forum.kapsle.net.pl/index.php?sid
Proces: C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox...
Infekcja: PHP:Includer-E [Trj]

Awatar użytkownika
Bajek
Posty: 2601
Rejestracja: 21 lipca 2006, 09:40
Lokalizacja: Wizna i Olsztyn
Kontaktowanie:

#17 Post autor: Bajek » 10 sierpnia 2013, 18:14

Też mam ten problem

Awatar użytkownika
Trzeci
Posty: 516
Rejestracja: 22 stycznia 2011, 21:37
Lokalizacja: Warszawa

#18 Post autor: Trzeci » 11 sierpnia 2013, 16:32

Sprawdziłem na 2 komputerach. Trojana zgłasza i Avast i MCAfee
Wymiana->

Awatar użytkownika
KZK16
Posty: 1059
Rejestracja: 21 października 2007, 19:57
Lokalizacja: 87-800 Włocławek
Kontaktowanie:

#19 Post autor: KZK16 » 11 sierpnia 2013, 19:57

Mi podobnie, i nie ważna jaka przeglądarka czy antywir, trojan i brak połączenia.
3045 kapsli - Polska ( 297 niepiwne ) ( w trakcie liczenia )
Odwiedzone giełdy - 28

https://plus.google.com/photos/11133612 ... 586/albums - TRADE ( w trakcie aktualizacji )
http://kpkb.cba.pl/ - Klubowa strona

Awatar użytkownika
Wacek
Posty: 1039
Rejestracja: 06 listopada 2010, 14:06
Lokalizacja: Kraków

#20 Post autor: Wacek » 12 sierpnia 2013, 07:55

U mnie też tak samo.Avast = Trojan.
Piszę dzięki temu że wyłączyłem na 10 min.działanie programu.
Tylko pytanie,jakie będą tego konsekwencje. :!:

Awatar użytkownika
Tomek
Posty: 2022
Rejestracja: 21 kwietnia 2006, 16:56
Lokalizacja: Malbork/Warszawa
Kontaktowanie:

#21 Post autor: Tomek » 12 sierpnia 2013, 09:35

Wacek pisze:Piszę dzięki temu że wyłączyłem na 10 min.działanie programu.
Tylko pytanie,jakie będą tego konsekwencje.
Też tym sposobem wchodzę na forum. Wczoraj skanowałem kompa i nic nie znalazło.
Zbieram niebutelkowane kapsle piwne i serie - cały świat.
http://www.polskiekapslepiwne.pl

Awatar użytkownika
zipkeczup
Moderator
Posty: 1183
Rejestracja: 24 maja 2008, 22:12
Lokalizacja: Koszalin
Kontaktowanie:

#22 Post autor: zipkeczup » 12 sierpnia 2013, 10:43

Kaspersky nie wykrywa. Avast wykrywa.
Czekam na psa jak na wykonanie wyroku, bo on już zapadł tam, na peronie.

Awatar użytkownika
Wacek
Posty: 1039
Rejestracja: 06 listopada 2010, 14:06
Lokalizacja: Kraków

#23 Post autor: Wacek » 12 sierpnia 2013, 15:29

No Panowie ,ktoś odpowiedzialny za stronę powinien jakoś zareagować .
Znowu wyłączyłem na 10 min.więc mam możliwość napisania,ale więcej nie będę ryzykował. :nono:

Awatar użytkownika
Frey71
Posty: 350
Rejestracja: 20 października 2012, 15:30
Lokalizacja: Gniezno

#24 Post autor: Frey71 » 12 sierpnia 2013, 18:47

mam Avasta i nigdy nie pokazywało...ale od dwóch dni wyskakuje mi Trojan...
też wyłączyłem teraz na 10 minut...coś nie tak :(

Awatar użytkownika
VOOLIOS
Posty: 28
Rejestracja: 26 września 2009, 18:41
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

#25 Post autor: VOOLIOS » 13 sierpnia 2013, 13:20

U mnie avast takze blokuje stronke i niemoge na nia wejsc :|

ketrab
Posty: 45
Rejestracja: 28 grudnia 2011, 12:19
Lokalizacja: Elbląg

#26 Post autor: ketrab » 13 sierpnia 2013, 13:59

Ja tez mam ten problem :depresja:

Awatar użytkownika
Kibi
Posty: 1016
Rejestracja: 09 kwietnia 2005, 19:23
Lokalizacja: Prawie Warszawa

#27 Post autor: Kibi » 13 sierpnia 2013, 18:17

Może to nie problem z forum, tylko problem z Avastem?
Moja Panda też mi nie robi problemów.
2821 polskich kapsli piwnych, według nowego katalogu, bez poczekalni i odwrotek , plus jeszcze trochę niekatalogowych.
Myslałem, że nie zbieram serii, okazało się, że się myliłem :P.
Moje grolsche już 152 sztuki !!!

Awatar użytkownika
chinet
Posty: 3528
Rejestracja: 19 marca 2006, 13:37
Lokalizacja: Błonie
Kontaktowanie:

#28 Post autor: chinet » 13 sierpnia 2013, 20:10

U mnie jest coś od Symantec'a (nie mam pojęcia nawet, co dokładnie jest :) ) i wszystko działa. Na tablecie (android) też jest OK.
Jestem trollem :mad:

Awatar użytkownika
Paweł
Administrator
Posty: 1994
Rejestracja: 28 stycznia 2005, 14:26
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Problem z forum. Trojan?

#29 Post autor: Paweł » 14 sierpnia 2013, 20:50

Czy te osoby które miały problemy z dostępem do forum nadal je mają? (chodzi o blokowanie przez avasta czy inny antywirus).
Katalog Kapsli Polskich: www.katalogkapsli.pl

Współczuję tym, którzy zaczynają zbierać w 2012 roku.
Kto nie ma szczęścia w kapslach, ten ma szczęście w miłości :)
"Najbardziej mnie teraz wk.... u młodzieży, to że już więcej do niej nie należę"

Awatar użytkownika
Kowalsik
Posty: 1638
Rejestracja: 07 lutego 2005, 17:25
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Problem z forum. Trojan?

#30 Post autor: Kowalsik » 14 sierpnia 2013, 20:54

Nie mają :)
Kowalsik

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość