Rozlewnie
Analda - zdecydowanie jeden zielony (ja mam trzy rozne  ). Czerwony i niebieski istnieja tylko w pamieci najstarszych
). Czerwony i niebieski istnieja tylko w pamieci najstarszych  zbieraczy. Moim zdaniem jednak trzeba poczekac az sie odnajda...
 zbieraczy. Moim zdaniem jednak trzeba poczekac az sie odnajda...
Dzidex - 4 do usuniecia, moze zostac w odmianach - jest jasniejszy tylko.
Sulimar, czarny - sprobuje je rozgryzc... Pozostale maja klosy ze zlotymi "wasami", zatem w czarnych proponuje taki układ:
6 - wasy klosow złote, logo w dobra strone
7 - wasy klosow złote, logo w odwrotna strone
8 - wasy klosow czarne, logo w dobra strone, logo czarne
9 - wasy klosow czarne, logo w dobra strone, logo szare.
Zwracam uwage, ze tu takze wykorzystano skany od Bartka, a WSZYSTKIE z odwroconym logo sa zrobione sztucznie Skutkiem czego czarny ma wasy czarne, zamiast zlotych.
 Skutkiem czego czarny ma wasy czarne, zamiast zlotych.
Dalej jest nieco tajemniczo dla mnie... 9 - ktos sie przyzna do niego? Ja nie spotkalem... 11 i 12/13 - na skanach maja literki powiedzmy zwykle i pogrubione, a na kapslach maja waskie i szerokie... To ktory jest ktory?? No i 12 - cze ktos ma?? Prosze silnie z lupa popracowac, na moich sa, ale bardzo slabo widoczne cyferki

). Czerwony i niebieski istnieja tylko w pamieci najstarszych
). Czerwony i niebieski istnieja tylko w pamieci najstarszych  zbieraczy. Moim zdaniem jednak trzeba poczekac az sie odnajda...
 zbieraczy. Moim zdaniem jednak trzeba poczekac az sie odnajda...Dzidex - 4 do usuniecia, moze zostac w odmianach - jest jasniejszy tylko.
Sulimar, czarny - sprobuje je rozgryzc... Pozostale maja klosy ze zlotymi "wasami", zatem w czarnych proponuje taki układ:
Zwracam uwage, ze tu takze wykorzystano skany od Bartka, a WSZYSTKIE z odwroconym logo sa zrobione sztucznie
 Skutkiem czego czarny ma wasy czarne, zamiast zlotych.
 Skutkiem czego czarny ma wasy czarne, zamiast zlotych.Dalej jest nieco tajemniczo dla mnie... 9 - ktos sie przyzna do niego? Ja nie spotkalem... 11 i 12/13 - na skanach maja literki powiedzmy zwykle i pogrubione, a na kapslach maja waskie i szerokie... To ktory jest ktory?? No i 12 - cze ktos ma?? Prosze silnie z lupa popracowac, na moich sa, ale bardzo slabo widoczne cyferki

Kowalsik
						- KOLEKCJONER
- Kontaktowanie:
odp
Kilka Wtelno (Wteln) między innymi żółte, i zawleczka, której niema w katalogu.... Więc przydało by się coś dodać, oile ktoś ma skan, lub ten kapsel... 

Aktualnie skanuję i dodaję kapsle na stronę. 
http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com

http://www.collector-crowncaps.cba.pl
SERIA KOLEKCJONERÓW !!!
m.gradzki88@gmail.com
- zgrredek
- Kontaktowanie:
Ten z szarym logo ma wąsy złote i ja właśnie taki mam.Kowalsik pisze: Pozostale maja klosy ze zlotymi "wasami", zatem w czarnych proponuje taki układ:
- zgrredek
- Kontaktowanie:
11 i 12 to ten sam kapsel, tylko w jednym białe litery zostały "utopione " w nadmiarze czarnej farby. Na tym "utopionym" na logo też jest więcej czarnej farby.Kowalsik pisze: 11 i 12/13 - na skanach maja literki powiedzmy zwykle i pogrubione, a na kapslach maja waskie i szerokie... To ktory jest ktory??
Ja żadnych cyferek nie dostrzegłem pomimo silnej pracy z lupą przy dziennym świetle w słoneczny dzień.Kowalsik pisze:No i 12 - cze ktos ma?? Prosze silnie z lupa popracowac, na moich sa, ale bardzo slabo widoczne cyferki
PIWPOL do przeunięcia z niezidentyfikowanych. Znalazłem w necie firmę o tej samej nazwie i takim samym logo. Mieści się w Płocku.

PIWPOL Sp. z o.o.
Płock, ul. Kalinowa 93
0-24 366-99-00
www.piwpol.pl

PIWPOL Sp. z o.o.
Płock, ul. Kalinowa 93
0-24 366-99-00
www.piwpol.pl
Chciałem zasłużyć na obiecane przez BARANNA piwo i dzisiaj będąc w Płocku wstapiłem do firmy PIWPOL. Potwierdzono mi, że w początkach swojego istnienia firma rozlewała piwo. I stosowane były kapsle z nadrukiem. Niestety nie uzyskałem szczegółowych danych nt samego piwa.
Wiem tylko, że już było kilku sępów po kapsle

Wiem tylko, że już było kilku sępów po kapsle

Piwo chętnie przyjmę
 Piwo chętnie przyjmę