Nazywam się Michał, i nie wiem czy jestem najmłodszym kolekcjonerem kapsli na tej stronie ale fakt faktem mam dopiero 13 lat. Moją przygodę z kapslami rozpocząłem rok temu na wakacjach. Byłem tam z kuzynką młodszą o 5 lat i nie mieliśmy nic do roboty. Zaproponowałem zbieranie kapsli ot tak, dla zabawy. Niestety ( a może stety) jak się raz zacznie to potem trudno przestać. Tak więc po powrocie do domu ( mieszkam w Szydłowcu, małym miasteczku niedaleko kielc) zaczęliśmy się tym zajmować poważniej. Po drodze oczywiście wciągnąłem też paru moich przyjaciół. Mam dość ograniczone możliwości bo nie dość, że nie mogę kupować piwa, nie mam na to pieniędzy, to jeszcze go nie lubię. Tak więc mam nawet sporo starych, bądź rzadkich kapsli, lecz w nie najlepszym stanie. Z kolekcjonerów których znam ( osobiście ) jestem najlepszy, ale gdy około miesiąca temu poraz pierwszy wszedłem na to forum zorientowałem się, że są miliony ludzi, milion razy lepszych ode mnie. Być może to forum jest od lat 18 i zaraz zostanę wyrzucony ( jakby co to żegnam ) ale mam nadzieję że zostanę przyjęty w szeregi tak wspaniałych ludzi jak wy.
Mam nadzieję, że nikogo nie zanudziłem na śmierć tą krótką biografią, a jeśli tak to mam nadzieję że jego kolekcję dostanę w spadku.

ps. Zapomniałem powiedzieć czegoś o mojej kolekcji. Zbieram polskie i zagraniczne, piwne i niepiwne, ale nie uwzględniam sygnatur ( to dla mnie za dużo) W tej chwili moja kolekcja bez dubli wynosi jedynie 272 różne kapselki w tym 57 zagranicznych. ( wiem że mało)