Dzisiejsze zdobycze, nie giełdowe i nie z allegro tylko wymiany
2 owijki z Namysłowa , lublin nr 2 - 1, Elbląg 32
Bielkówko 13 i 28, Gdańsk 23, Chełm Książęcy (chyba 2) sygn brązowa, ale napis ciemny:/
Łomża 30, Koszalin 16, 54, 55
Ja na poważnie zacząłem zbierać odkąd jestem na forum. Piwnych polskich mam koło 210 różnych + niepiwne i zagraniczne to myślę, że mam 300 kapsli. Liczba kiepska, ale dopiero od dzisiaj mam wakacje. Mam zamiar jechać do kilku browarów, m.in. Częstochowa i Siemianowice i poszukac paru kapsli
Ja zbieram oczywiście tylko piwne ;) Myślę Że z okazji tego jubileuszu zrobię jutro jakąś ekstra foto relację w tym tym temacie, aby pokazać co do tej pory uzbierałem, jak to przechowuję i ogólnie, bo jestem ze swojej pracy bardzo dumny i bardzo zadowolony, takŻe szykujcie się na jutro ;)
Witam. Tak jak wczoraj obiecywałem przygotowałem dla Was pokaźną fotorelację, która przedstawia "od kuchni" jak to wszystko w tej chwili u mnie wygląda. Mam nadzieję Że się Wam spodoba ;) Warto dodać Że jestem kolekcjonerem od równego miesiąca.
Specjalna półeczka na kolekcję.
Podstawki, etykiety, kapsle na wymianę i pierwszy kufel, który dostałem.
Tak wygląda z bliska:
W tych segregatorach przechowuję kapsle:
Mini kolekcja podstawek, które dostałem od browarów:
Kapsle na wymianę + etykiety, równieŻ od browarów:
Etykiety z bliska:
Segregatory:
Zaczynamy prezentację zawartości segregatorów:
Puste koszulki, juŻ czekają na nowe państwa.
W taki sposób umieszczam nazwę państwa na koszulce (w większości przypadków):
Prezentacja kilku wybranych państw:
Bardziej zapełniony - czerwony segregator
I kolejne państwa:
I mały dodatek:
---------------------------------------
Kolekcjonuję kapsle od miesiąca. W chwili obecnej posiadam 135 kapsli z 23 państw.
----------------------------------------
MAM NADZIEJÊ ¯E SIÊ WAM PODOBA£O! CZEKAM NA KOMENTARZE ;)
Tak naprawdę koledzy chcieli Ci powiedzieć "WYTRWAŁOŚCI" !!!
Oczywiście bardzo fajnie to sobie zorganizowałeś, ale za 2, 3 lata pogadamy. Sam się uśmiechniesz jak zerkniesz na sówj post, a po tem dookoła siebie. A tam ... będą walały się reklamówki z kapslami z: wymian, giełd, duble, Polska, "do wysłania", cos przyszło, itd, itp.