I nie odpowiedział...visto pisze:A ty Szkopas pełnoletni jesteś pijoku ostrzeszowski?
Młodzież a alkohol
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
- peterklasinski
Nie wolno także spożywać alkoholu w miejscu publicznym oraz rozpijać nieletnich 
Mały offtop się zrobił
Mały offtop się zrobił
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Seboo w USA prawko od 16 a picie od 21
No dobra to co z tym dniem kapsla?
No dobra to co z tym dniem kapsla?
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
- peterklasinski
a ja na swoją studniówkę wnosiłem 2x0.7 wódeczki hehehh swoją i kumpla, bo się bał
a skończyło sie tak że wypiliśmy z p. wychowawczynią... hehehe...
co do picia i nieletnich..... do 18 roku nie piłem alkoholu... miałem postanowienie i wytrzymałem... a znam 13 latke, która pije aż padnie lub zacznie wymiotować... chyba nic mnie już nie zdziwi.... picie alkoholu niesie za sobą odpowiedzialność i jeżeli ktoś w wieku 13 lat uważa że jest już wystarczająco dorosły i odpowiedzialny no to nie można mu zabronić picia.... jego/ jej sprawa
co do picia i nieletnich..... do 18 roku nie piłem alkoholu... miałem postanowienie i wytrzymałem... a znam 13 latke, która pije aż padnie lub zacznie wymiotować... chyba nic mnie już nie zdziwi.... picie alkoholu niesie za sobą odpowiedzialność i jeżeli ktoś w wieku 13 lat uważa że jest już wystarczająco dorosły i odpowiedzialny no to nie można mu zabronić picia.... jego/ jej sprawa
Porządki w kolekcji....
Heh. Powiem coś, co mówię zawsze: Zakazane zawsze smakuje najlepiej. I tyczy się to wszystkiego (alkohol, papierosy, dragi itp). Zresztą nieletni piją alkohol, bo po 1. Nie wiadomo, czy im sprzedadzą (dowodów nie mają), 2. Zawsze jest adrenalina po sprzedaniu i przemyceniu alkoholu w wybrane miejsce, 3. Wypicie ze znajomymi dość szybko, żeby nikt nie zauważył ;], 4. Uczucie upojenia alkoholowego, po którym się zwykle trzeźwieje, gdy czas wracać do domu.
A jak jest po 18 roku życia ? Pije się, bo piją inni. Można kupić samemu, bo nie jest tak ekscytujące (gdy się pytają o dowód i wmawiają, że masz 16 lat, to pokazujesz im dowód i widzisz na ich twarzach szok - bo masz 20). pijesz w domu, w plenerze, obojętnie. Teraz nie ma znaczenia, czy się ukrywasz. Gdy wracasz do domu możesz być pod wpływem, nikt Ci za to burdy nie zrobi, bo i dlaczego, skoro masz 18 lat ? ;]
No dobra, to takie moje subiektywne spojrzenie na ten 'problem'.
A jak jest po 18 roku życia ? Pije się, bo piją inni. Można kupić samemu, bo nie jest tak ekscytujące (gdy się pytają o dowód i wmawiają, że masz 16 lat, to pokazujesz im dowód i widzisz na ich twarzach szok - bo masz 20). pijesz w domu, w plenerze, obojętnie. Teraz nie ma znaczenia, czy się ukrywasz. Gdy wracasz do domu możesz być pod wpływem, nikt Ci za to burdy nie zrobi, bo i dlaczego, skoro masz 18 lat ? ;]
No dobra, to takie moje subiektywne spojrzenie na ten 'problem'.
Jak moga pic skoro nie wiadomo czy im spryedadza?Eow pisze:Zresztą nieletni piją alkohol, bo po 1. Nie wiadomo, czy im sprzedadzą
Cos to nie bardyo brzmi...
Ja tam pije bo mi sie chce!Eow pisze:A jak jest po 18 roku życia ? Pije się, bo piją inni.
Ja nadal sie ekscytuje, ale wlasnie z tego ze moge kupic samemuEow pisze:Można kupić samemu, bo nie jest tak ekscytujące
Sorry ya brak interpunkcji ale cos mi sie porobila y jeyzkiem w kompie.
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Adrenalina po prostu ;] nie wiesz czy Ci sprzedadzą - bardziej Ci na tym zależy ;]lendoo pisze:Jak moga pic skoro nie wiadomo czy im spryedadza?Eow pisze:Zresztą nieletni piją alkohol, bo po 1. Nie wiadomo, czy im sprzedadzą![]()
Cos to nie bardyo brzmi...![]()
Tak, ale jak się spotykasz ze znajomymi to mówią "chodźmy na piwo" lub "chodźmy na wódkę" a Ty się zgadzasz ;] przyzwyczajenie ;]lendoo pisze:Ja tam pije bo mi sie chce!Eow pisze:A jak jest po 18 roku życia ? Pije się, bo piją inni....a nie
![]()
Może Ty tak, ale większość nie ;] też się jeszcze ekscytowałam mając świeżutki dowodzik, a teraz ? pff. Nawet nie chce mi się kupować. Wysyłam innych ^^lendoo pisze:Ja nadal sie ekscytuje, ale wlasnie z tego ze moge kupic samemuEow pisze:Można kupić samemu, bo nie jest tak ekscytujące![]()