Polskie niepiwne nowości
Polskie niepiwne nowości
Mam pomysła (jak mawia Ferdek Kiepski), żeby podobnie jak na znanym nam browarze założyć temat dla tych co blaszki niepiwne zbierają.
Proponuję aby zamieszczać tu info o tym co obecnie w sklepach na waszym terenie spotkać można. Wiadomo bedzie kogo ścigać i męczyć o dany kapsel
Proponuję aby zamieszczać tu info o tym co obecnie w sklepach na waszym terenie spotkać można. Wiadomo bedzie kogo ścigać i męczyć o dany kapsel
-
- Kontaktowanie:
niepiwne nowosci
Nie jest zadna nowoscia ze za duzo to nie ma nie piwnych kapsli w sklepah. .Jest duzo coca-col, pepsi, fant , w jednym jedynym sklepie sa 7Up'y i Mirindy. Pare smirnofow i innym mocniej procentowych napojow. Jedyne co moze zaciekawic to kapsle po mineralkach( w koncu mieszka sie prawie w gorach nie) Mam takze kilka nie piwnych kapsli na wymiane niekoniecznie polskich. Wiec jak co to piszcie na gg 7503381 lub na maila danio_145@poczta.onet.pl
Cześć,
Fajnie ze jest już pierwszy post. Choć nie do końca o to chodziło. Może uściśle. Stwierdzenie ze jest w sklepach troche minerałek nic nam nie da.
Poprosimy więć ( w imieniu nieobecnych, przyszłych, tych co nie mieli jeszcze czasu tu zajrzeć) o konkrety a najlepiej podparte skanami wklejonymi do postu.
Smirnofy o ile mi wiadomo nie należą do polskich drinków, ale kurcze może sie myle.
Myslę wiec ze z czasem sie dopracujemy systemu a jasno okreslonych zasadach przesyłania info.
Fajnie ze jest już pierwszy post. Choć nie do końca o to chodziło. Może uściśle. Stwierdzenie ze jest w sklepach troche minerałek nic nam nie da.
Poprosimy więć ( w imieniu nieobecnych, przyszłych, tych co nie mieli jeszcze czasu tu zajrzeć) o konkrety a najlepiej podparte skanami wklejonymi do postu.
Smirnofy o ile mi wiadomo nie należą do polskich drinków, ale kurcze może sie myle.
Myslę wiec ze z czasem sie dopracujemy systemu a jasno okreslonych zasadach przesyłania info.
Nom popieram, można tu wklejać nowe pićka :twisted:
U mnie na razie nic ciekawego oprocz tego kapsla co jest w identyfikacji "Jabłecznika" którego znalzłem na ziemii, ale to chyba nowość Czekam na wasze skany 8) i pozdrawiam
U mnie na razie nic ciekawego oprocz tego kapsla co jest w identyfikacji "Jabłecznika" którego znalzłem na ziemii, ale to chyba nowość Czekam na wasze skany 8) i pozdrawiam
Chelsea We Love You....Blue is the colour
FC CHELSEA is the best in the world yeahhh
FC CHELSEA is the best in the world yeahhh
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Ponieważ wywołałem tego wilka to troche sie poczuwam do kolejnych propozycji jak ten temat poprowdzić. Ale na poczatek WIELKIE słowa uznania i WIELKIE DZIEKI dla Pavełka,że takie forum oddał nam do dyspozycji. Nam "niepiwnym" kapslarzom brakowało tego.
Proponuję abyśmy w tym temacie na poczatek ustalili (zamieścili) to co u kogo jest dostepne w sklepach a potem nowości wyjdą same.
Proponuję abyśmy w tym temacie na poczatek ustalili (zamieścili) to co u kogo jest dostepne w sklepach a potem nowości wyjdą same.
-
- Kontaktowanie:
kaktus292 pisze:A u mnie ten kapsel jest taki jasno zielony. Czy to przekłamanie podczas skanowania?
Tu nie chodzi o wiek, bo tego kapsla widac jeszcze u mnie w sklepie.Pawel pisze: Nie, to po prostu stara wersja tego kapsla, ma on już ładne kilka lat!
Pochodzi on z wod obrzydliwie slonych dla chorych chyba na zoladek.
Jasny zielony jest na wodzie "Jan" , a ciemno zielony na wodzie "Zuber"
Ktore i tak naleza do kryniczanki.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Dopiszę info co do skanu Marcina - tą tradycyjną (czerwono niebieską)pepsi widziałem w Kauflandzie z sygnaturą CP i A
Jeśli potrzeba to piszcie (najlepiej na maila: maragela@wp.pl bo z braku wolnego czasu tutaj rzadko zaglądam)
Jeśli potrzeba to piszcie (najlepiej na maila: maragela@wp.pl bo z braku wolnego czasu tutaj rzadko zaglądam)
Polskie niepiwne nowości
W moim Albercie pokazał sie nowy kapselek z serii Marwit.Jast koloru pomarańczowego { tak jak poprzednik }ale do odkręcania . Pokazała się też Wiślanka koloru granatowego ,ale do otwierania jak soki z Tymbarka za pomocą zawleczki.Pozdrawiam wszystkich kapslarzy niepiwnych i tych piwnych też-Tezzeusz
Ślązak
Polskie niepiwne nowości
Witam wszystkich. Zacznę od przeprosin.Mieszkam na Śląsku i pomyliłem Wisłę z Ustroniem.Ten nowy kapselek koloru granatowego otwierany zawleczką to nie Wiślanka ,a Ustronianka.Bardzo przepraszam za małe zamieszanie i mam nadzieję że zostanę rozgrzeszony.Pozdrawiam Tych piwnych i niepiwnych kolekcjonerów.
Ślązak
Witam wszystkichwzmacniacz pisze:To raczej nie będzie nowość, ale jak ostatnio byłem w tym sklepie to ten kapsel był niebieski
Sygnatura "A" na V-VI i cyfra na XI - XII.
Jestem tu nowy i w tym temacie nieco zielony
tego kapsla to widziałem ostatnio na butelce ale już z takim CP w kółeczku (na IX) i cyferka na III
I z butelki i z kufelka!